Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesturné för Elvis kommer till Folkets Hus i Sveg

/

"My Happines", "Can´t Help Falling in Love", "Suspicious Minds" och mycket annat.
Elvisälskare får sitt lystmäte av klassiker på Folkets Hus i Sveg på lördag, då Elvistolkaren Henrik Åberg ger konsert.

Annons

Konserten i Sveg är en del av turnén "Så minns vi Elvis 80 år" med Henrik Åberg och Jerry Carlson. Henrik slog igenom som Elvisimitatör i talangtävlingen "Sikta mot Stjärnorna" 1995 och har sedan dess gjort sig ett namn som uttolkare av "The King of Rock´n Roll" under många konserter och turnéer runt om i Sverige.

Senast han spelade i Härjedalen var i Svegs kyrka i december 2013, en julkonsert med Elvistema som fick fem stjärnor av TH:s recensent och beskrevs som proffsig och charmig.

Den här gången har Henrik Åberg med sig kollegan och producenten Jerry Carlson.

– Det är en spännande resa genom Elvis musikliv med saker och ting som man kanske inte riktigt kände till eller hade glömt bort. Och om milstolpar i Elvis karriär, inte bara musikaliskt utan även privat, som påverkade hans liv och karriär, säger han.

Fokus är på Elvis men Jerry Carlson lovar också gästspel av Jerry Lee Lewis.

Duon har turnerat med showen sedan 2007 och enligt Jerry Carlson har gensvaret varit "fantastiskt bra".

– Showen har ju utvecklats och det har hänt mycket under åren och intresset för den har varit mycket stort. Elvis är Elvis, det finns bara en kung. Och så har vi ju den kanske bästa tolkaren av Elvis i Skandinavien med oss, Henrik Åberg, som jag tycker gör Elvis med sin fulla rätt.

I pressmaterialet står det att det är den sista turnén. Måste man passa på nu om man ska ha chans att se er i Härjedalen?

– Det kan vara så, att det blir sista gången vi kör showen i turnésammanhang. Vi har ju gjort den här showen sedan 2007 och vi tycker fortfarande det är roligt, men vi har många järn i elden, det händer mycket hela tiden. Vi kommer ju att fortsätta tolka Elvis och Jerry Lee Lewis men i andra sammanhang, säger Jerry Carlson.

Läs mer: Elvisfans får aldrig nog

Annons