Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missförstånd stoppade Kingen i P4

/

Massor av upprörda fans hörde av sig till Sveriges Radio i lördags, efter att den utlovade konserten med Torgny Kingen Karlsson inte sänts som den skulle.
– Vi beklagar det som inträffat och ska sända programmet igen, säger producenten Carl Wisborg.

Annons

Det var ett missförstånd mellan sändningsledningen på Sveriges Radio och ett produktionsbolag som gjorde att sändningen i lördagskväll inte kom i gång som den skulle. Endast de sista tio minuterna av den inspelade "När rocken kom till Sveg" med Kingen i P4 Live hördes.

– Sändningsledningen trodde att produktionsbolagets skulle sända konserten, och produktionsbolaget trodde att det var sändningsledningen på Sveriges Radio, säger Carl Wisborg, som producerade konserten, inspelad i Mjölby i november förra året.

Torgny Karlsson satt själv och lyssnade på lördagskvällen.

– Men när jag märkte att det inte fungerade så la jag ner det, säger han.

Om man ska hitta något positivt i debaclet, så visar det på det stora intresset som finns för Kingen Karlsson och föreställningen "När rocken kom till Sveg". Tycker Carl Wisborg

– Det är väldigt många som hört av sig, både till Sveriges Radio och till Kingen, i mejl och på social medier. En lyssnare skrev att de väntat i veckor på att lyssna på konserten och att det nu känns som att Sveriges Radio är som SJ, det går inte att lita på er, säger han

– Men det är väldigt sällan det blir fel. Jag har jobbat med P4 Live i 20 år och det är första gången något sådant här händer.

Den nionde maj ska konserten sändas igen, tre minuter över nio på kvällen, förhoppningsvis då i sin helhet, i P4.

Kingen själv tar det inträffade med ro. Han har fullt upp med inspelningen av sin nya skiva, med en krogshow av "När rocken kom till Sveg" som har premiär i Klövsjö den 20 mars och inte minst med förberedelserna inför sommarens Logrock i Sveg. Några namn är redan klara, som Polkadots, The Happy Ones och Johnny Tudor, och flera är på gång.

– Det är ju 80 år sedan Elvis föddes och jag planerar också för en tributegrej med flera olika artister, säger Kingen.

Annons