Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänks för att ha förskingrat 1,7 miljoner

Två anställda vid ett företag i Sveg misstänks för att förskingrat 1,7 miljoner kronor. Polisen är klar med sin förundersökning och ärendet ligger hos åklagare.

Annons

Genom att ha fabulerat reklamationsärenden har två män i 30-årsåldern, vid ett företag i Sveg, lyckats komma över omkring 1,7 miljoner kronor enligt den stämningsansökan som lämnats till Östersunds tingsrätt.

Den ene av männen åtalas för trolöshet mot huvudman, grovt brott och den andre mannen för medhjälp till trolöshet mot huvudman, grovt brott.

Den huvudåtalade hade i uppdrag att sköta ekonomiska angelägenheter åt en uppdragsgivare och denna förtroendeställning har han missbrukat genom att ändra på utbetalningsunderlag på så sätt att hans egna eller medhjälparens konton stått som betalningsmottagare vid 108 tillfällen för påhittade utbetalningar. Sammanlagt har felaktigt överförts 1 741 523 kronor från uppdragsgivarens bankkonto till de två männens konto.

Den huvudåtalade har erkänt brott men den andre mannen förnekar brott. Enligt stämningsansökan finns det bland annat sms-trafik mellan de båda männen som anses styrka att båda haft uppsåt till gärningen.

Annons