Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mordförsök i Härjedalen

En man i 70-årsåldern i en by i Härjedalen knivskars natten mot tisdagen. En bekant till mannen kunde gripas i samband med dådet.

Polis och ambulans larmades till en by i nordvästra Härjedalen under natten mot tisdagen. En 70-årig man ringde och uppgav att han blivit knivskuren. Mannen har förts med ambulanshelikopter till Östersunds sjukhus. Den misstänkte gärningsmannen som är i 55-årsåldern kunde med hjälp av grannar gripas tills polisen kom till platsen.

Enligt polisen är männen bekanta med varandra sedan tidigare. Knivskärningen är rubricerad som försök till mord och brottsplatsen är avspärrad och kommer att undersökas av polisens kriminaltekniker.

Gefle Dagblad skriver att båda männen är hemmahörande i Gästrikland.

Vid halvtvåtiden hade den misstänkte mannen fortfarande inte kunnat höras men dagåklagare Emil Westin säger att det ska ske så fort som möjligt. Han hade då ännu inte fattat beslut om 55-åringen ska anhållas eller inte.