Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordmisstänkt greps i Bollnäs - polisen stormade buss

/

På onsdagsförmiddagen hittade polisen en död man i en lägenhet i Ytterhogdal. Några timmar senare kunde polisen storma en buss i Bollnäs och gripa en 34-årig man misstänkt för mord.
– Den misstänkte hävdar att han själv blev attackerad och agerade i självförsvar, säger försvarsadvokaten Björn Naeslund.

Annons

Enligt den nu mordmisstänkte 34-åringens advokat, Björn Naeslund, handlar det om två hantverkare som åkt från Stockholm till Ytterhogdal för att utföra ett renoveringsarbete.

– På kvällen krökade de till med både alkohol och droger och tydligen blev det mycket. Det ska ha blivit bråk mellan de båda och min klient ska sedan ha lämnat lägenheten. Han hävdar att arbetskamraten levde när han gick och vad som gjort att han sedan avlidit kan han inte svara på.

Läs mer: Död man funnen i Ytterhogdal - en person gripen misstänkt för mord

Den misstänkta mannen ska sedan ha fått hjälp med att ringa efter ambulans åt sin arbetskamrat.

– Han har varit för påverkad för att kunna ringa själv, säger försvarsadvokat Björn Naeslund.

Enligt uppgift ska den misstänkte mannen sedan satt sig på en buss i riktning mot kusten där han greps strax före klockan 12 på onsdagen när polis stormade bussen i Bollnäs.

Läs mer: Man misstänkt för mord – vi sänder direkt från Ytterhogdal

Mannen är nu förd till Östersund där åklagare beslutat anhålla honom misstänkt för mord.

– Enligt min klient så var det han som först blev angripen och han agerade i självförsvar. Vad gäller anklagelserna anser han att det i alla fall inte är mord eller dråp. Samtidigt konstaterar min klient att inga andra än han själv varit på platsen, säger 34-åringens försvarsadvokat Björn Naeslund.

Läs mer: Grannar skakade efter misstänkta mordet: "Det är så otäckt"

Enligt Michael Lundberg, förundersökningsledare vid Jämtlandspolisen, har den döde mannen troligtvis avlidit någon gång det senaste dygnet, men han kan inte säga säkert. Den döde är i nuläget heller inte 100 procent identifierad, uppger polisen.

Artikeln publicerades först på öp.se .