Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterlängtat lyft för Walles Nisse Kjellström i skotercross-SM

Efter en tung inledning på SM-serien i skotercross så lossnade det i helgen för Nisse Kjellström, Walles. Samtidigt var det fortsatta länsframgångar i andra klasser när SM och Sverigecupen avgjordes i Mora.

Annons

Det var andra deltävlingen i SM och andra kvalet för region söder i Sverigecupen som kördes i helgen. För det stora länshoppet i trimmade Open-klassen, Nisse Kjellström, Walles, slutade första deltävlingen med sistaplats i finalen efter startkrasch, sedan "ihopkrokning" och vurpa som gjorde att han tvingades bryta tidigt.

Ännu en i raden av motgångar i säsongsinledningen. Nisse Kjellström missade ju final i Arctic Cat Cup med seg skoter och fick sedan stopp på grund av elfel i ledningen av stadioncross-SM.

Läs mer:

Länsförare tog täten vid premiären av SM och Sverigecupen i skotercross

Mekaniker i Åsarna lyfte Wallesföraren Nisse Kjellström tillbaka till skotercrosstoppen

Oflytet såg ut att fortsätta även i Mora. I första kvalheatet tvingades han bryta efter tre av åtta varv efter att trimboxen lagt av. Men med seger i andra kvalet var finalplatsen säkrad.

Väl där tog Nisse Kjellström ledningen i elva varv, blev sedan visserligen passerad av både Viktor Hertén, Finland, och Oskar Norum, Umeå, men slutade på en glädjande tredjeplats.

– Det känns riktigt bra. Det rörde ihop sig när det blev varvningar av långsammare förare. När samtidigt orken sinade en aning kunde de båda smita förbi. Helst vill man så klart vinna, men en tredjeplats är heller inte helt fel, säger Nisse Kjellström, som nu klättrar upp till sjundeplats totalt i SM.

I standardklassen Stock leder fortfarande Johan Eriksson, Walles, som nu slutade tvåa bakom hemmaföraren Anders Mårten. Balder Näs, Hedekillen som kör för Walles, var kvaletta efter dubbla segrar, slutade trea i finalen och ligger även trea totalt.

På damsidan körde Emilia Dahlgren, Walles, riktigt bra och vann första kvalheatet, sedan fick hon ge sig två gånger om, först i kvalheat två och sedan i finalen, mot SM-suveränen hittills, Ellen Bäcke, Ockelbo. Tvåa nu gör dock att Emilia Dahlgren klättrar upp som fyra totalt i SM.

Komplettera resultat vid SM i Mora

Aktuell SM-ställning

I Sverigecupen med ungdomsklasserna är det länsledning i både 12–14- och 14–16-årsklassen efter två av tre kval genom Alexander Forsberg, Östersund, respektive Gustav Salomonsson, Walles, som båda vann sina finaler i helgen.

I ungdom 12–14 blev Max Lemnert, Östersund, sexa nu och ligger på fjärde och sista direktplatsen till Sverigecup-finalen, och i Semi stock är Per Mikael Wagenius, Walles, trea totalt efter femteplats i Mora.

Tredje deltävlingen i SM och tredje och sista kvalet i Sverigecupen avgörs i helgen i Bruksvallarna.

Komplettera resultat vid Sverigecupen i Mora

Aktuell ställning i Sverigecup-kvalet region söder

Läs mer:

Veteranen Johan Eriksson tog första SM-guldet i stadioncross: "En boost för kommande tävlingar"

Historiskt SM-guld i stadioncross för Wallesföraren Emilia Dahlgren: ”Det känns fantastiskt!”

Annons