Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hägg snabbast i Brickan

/
  • Mattias och Emma Hägg hade inga goda minnen från tidigare rallybravader i Sveg men den här gången föll bitarna på plats.
  • Jimmy Nesterud och Fredrik Jonasson var väldigt nöjda med att vinna sin klass båda dagarna.
  • Johan Garli och Magnus Proos höll bra fart och blev snabbaste länsekipage.

Under helgen har det varit full gas i skogarna kring Sveg. Deltävlingar i VOC-cup samt Härjedalsbrickan har lockat ett 70-tal ekipage till rally under två dagar.

Annons

Härjedalsbrickan är en anrik rallytävling som brukar ingå i Hälsingeserien. Årets upplaga fick ett rejält lyft deltagarmässigt då det även ingick två deltävlingar i VOC Mekonomen rally-serien. Totalt gjordes cirka 130 starter och trots stora startfält och ett massivt snöande så höll vägstandarden bra.

– För oss var det perfekt före. Jag tänkte nästan låta bli att åka upp då det snöade så mycket men man vill ju tävla, kommenterade Mattias Hägg som i sin tvåhjulsdrivna Toyota Corolla städade av allt motstånd tillsammans med Emma Hägg som kartläsare.

– Egentligen ska det inte gå att vinna med en tvåhjuldsdriven men på någon sträcka var det rätt mycket grus framme så där gick det fort. Sista sträckan var moddig så jag trodde inte det skulle hålla men jag blev glad när det lyckades. Det har ju aldrig gått bra för mig här i Sveg, säger Mattias Hägg.

I VOCs B-klass så glänste Fredrik Jonasson, Krokoms MK och kartläsaren Jimmy Nesterud, Jämtlands MK. Paret navigerade sig fram efter vägarna så snabbt att det räckte till seger båda dagarna.

– Nu gick vi upp i topp totalt i B-klassen. Vi hade en tredje och en femteplats från tävlingarna i Torsby tidigare, berättar Fredrik Jonasson.

– Vi kör ju en ny bil också, förra säsongen snurrade vi runt fem varv med vår tävlingsbil så det blev bara skrot. Nu börjar vi komma i gång med den här, kommenterade Jimmy Nesterud.

Snabbaste länsförare var hemmahoppet Magnus Proos, Härjedalens AK och hans kartläsare Johan Garli, Stuguns MK. Totalt så tog de en andraplats i sin klass och en sjätte totalt av alla bilar.

– Jag har ju lite mer att åka med än de som kör i Volvo orginalklassen och jag lyckades hålla alla sådana ekipage bakom mig. Sjätteplatsen är okej, jag är rätt ovan men hoppas att det ska gå ännu fortare framöver, säger Magnus Proos som gjorde comeback på allvar efter ett nästan 20 år långt uppehåll.

– Visst har jag ju kört lite men inte på allvar. Nu har jag en konkurrenskraftig bil för klassen, säger Proos som fått blodad tand.

Roger Fransson, tävlingsgeneral för VOC Mekonomen Rally, var mycket nöjd med arrangemanget.

– Det finns stora möjligheter att vi återkommer till Sveg under kommande år, det har fungerat väldigt bra här, sa Fransson.

Annons