Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan Eriksson krossade motståndet

/
  • Balder Nääs, Team Walles, körde in på en säker andraplats i Stock. Balder är även tvåa i klassen, efter Johan, sammanlagt inför finalerna som avgörs i Boden.
  • Emilia Dahlgren hade lite oflyt när hon varvade andra förare och då hon även tröttnade något på slutet så tappade hon förstaplatsen.
  • Johan Eriksson var totalt överlägsen under lördagens SM-kval på hemmabanan i Bruksvallarna.
  • Det gäller att vara reaktionssnabb i startmomentet då alla gasar fullt mot första kurvan.

Hemmaföraren Johan Eriksson var dagens förare när tredje SM-kvaltävlingen i skotercross avgjordes. Johan var totalt överlägsen.
– Jag tycker att det är förbaskat roligt att köra, svarar Johan på frågan om varför han är så ruggigt bra.

Annons

Det bjöds på ett fint arrangemang när Team Walles arrangerade årets tredje deltävling i skotercross-SM. Vädret hade däremot kunnat vara bättre då det blåste och snöade nästan hela dagen vilket innebar att banan blev tuff.

Johan Eriksson är egentligen värd ett helt eget kapitel och uppvisningen i finalen av Pro Stock var makalös. Förutom att klubbkompisen Balder Nääs tog starten så var det aldrig någon som hotade och segermarginalen efter tio minuters åkning plus två varv blev nästan en halvminut, en oändlig tid i dessa sammanhang. Den för Johan Eriksson karakteristiska mjuka körstilen ser ut att ha fulländats nu när han är inne på sin 22:a säsong.

Själv förklarar Johan framgångarna med att han tycker att det är ovanligt roligt med skotercross nu.

– Jag har bra träningskompisar och ett bra team, det gör mycket. Sen tar jag det inte så allvarligt, säger Eriksson som ändå håller med om att han kör bättre än någonsin.

Bakom Johan gjorde klubbkompisen Balder Nääs också ett starkt lopp. Balder var nästan lika ohotad på andraplatsen som Johan var på första.

I damklassen var det på vippen att det skulle bli ytterligare en hemmaseger men Emilia Dahlgren blev passerad på sista varvet av Ellen Bäcke, Ockelbo.

– Jag blev helt slut i armarna och kunde inte svara när hon kom ikapp, förklarar Emilia Dahlgren som även hade lite oflyt under loppet då hon såg ut att tappa mer tid på varvningarna än vad den jagande Bäcke gjorde.

Som mest hade Emilia Dahlgren en ledning på sju sekunder men dessa åts upp på slutet.

– Det är lite tråkigt att inte alla respekterar blåflaggorna som innebär att de som varvas ska hålla sig undan.

I Openklassen var Walles Nisse Kjellström rysligt nära pallen. Nisse låg trea under största delen av finalen men fick på sista varvet se sig passerad av Oskar Norum, Umeå. Vann gjorde Viktor Hertén, Finland före David Reponen, Storuman.

Även förarna i Openklassen var lång ifrån Johan Erikssons varvtider och toppfart.

Annons