Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länsförare tog täten vid premiären av SM och Sverigecupen i skotercross

/
  • Gustav Salomonson, Walles, i täten vid Arctic Cat Cup, en position han hade även vid helgens Sverigecup-premiär i skotercross i klassen Ungdom 14–16.
  • Johan Eriksson, Walles, tog nyligen SM-guld i stadioncross och var direkt i topp i Stock-klassen när SM-serien startade i helgen.
  • Balder Näs, Walles, trea i Stock vid SM-premiären.
  • Stadioncross-mästarinnan Emilia Dahlgren, Walles, hade det tufft i första finalheatet när SM drog i gång i helgen, men med andraplats i heat två så blev hon sexa totalt.
  • Alexander Forsberg, Östersunds SSK, var nära seger i Sverigecupens första kval i klassen Ungdom 12–14, men slutade tvåa med minsta möjliga marginal.
  • Max Lemnert, Östersunds SSK, blev trea i Sverigecupens första kval i region söder i klassen Ungdom 12–14.

Länsförarna höll sig framme direkt när mästerskapsserierna i skotercross, SM och Sverigecupen, hade premiär i helgen. Två tog klassegrar och tre andra tog pallplatser.

Annons

SM-serien avgörs genom fem deltävlingar samt final. Sverigecupen, som inte har SM-status, har regionskval där de bästa går till final längre fram i vinter. Båda serierna öppnades i Njurunda i helgen.

Färske svenske mästaren i stadioncross, rutinerade Johan Eriksson, Walles, visade ännu en gång mästarklass. I SM-serien kör han Stock-klassen och där vann han första deltävlingen före unga duon Emil Harr, Gargnäs, och klubbkompisen Balder Näs, som blev trea.

– Det har varit en bra dag där jag tog det lite lugnt i kvalheaten för att känna på banan och på mig själv. Men i finalen beslutade jag mig för att ta starten för att slippa ligga bakom i snöblasket, och det höll hela vägen. Bra start på SM-säsongen, säger Johan Eriksson till skotercross.se.

Läs mer om skotercross:

Historiskt SM-guld i stadioncross för Wallesföraren Emilia Dahlgren: ”Det känns fantastiskt!”

Veteranen Johan Eriksson tog första SM-guldet i stadioncross: "En boost för kommande tävlingar"

John Stenberg knep en femteplats i X-Games

Stadioncrossmästarinnan på damsidan, Emilia Dahlgren, Walles, hade en lite tuffare start då hon inte var med i toppen av det första av två finalheat som de körde. Däremot var hon med och slogs om segern i andra heatet, där hon var förbi på slutvarvet, men fick ge sig mot SM-ledaren Ellen Bäcke, Ockelbo och slutade tvåa.

Emilia Dahlgren är sex totalt i damklassen inför fortsättningen. Klubbkompisen Ronja Revelj saknades helt i tävlingen.

I den trimmade Openklassen var det mörkt för länsförarna. Topptippade Nisse Kjellström, Walles, slutade 16:e och sist efter att ha tvingats bryta redan efter fyra varv, och hade Tåsjöduon Johan Engkvist och Mattias Karlsson precis före.

I Sverigecupens södra region visade länets ungdomsförare att det finns framtidshopp som fyller på inom några år. Arctic Cat Cup-segraren Gustav Salomonsson, Walles, vann även här i övertygande stil Ungdom 14–16 efter seger i båda heaten.

Dessutom var det nära seger för Alexander Forsberg, Östersunds SSK, i Ungdom 12–14. Både han och Gustaf Lindgren, Lindhed, hade varsin seger och andraplats i heaten, men dalaföraren rankades före genom seger i det andra och senaste heatet. Ytterligare en Östersundsförare, Max Lemnert, kom på pallen som trea efter dubbla tredjeplatser i heaten.

En totalt sett riktigt lovande start alltså.

Se kompletta resultaten här för SM

Se kompletta resultaten här för Sverigecupen

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Östersunds FK, Östersunds IK, ÖDFF eller Jämtland Basket. Ladda ner ÖP:s nya app till Iphone eller Android. Följ dessa länkar för LT:s app, Iphone eller Android.

Annons