Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mekaniker i Åsarna lyfte Wallesföraren Nisse Kjellström tillbaka till skotercrosstoppen

/
  • Nisse Kjellström, här vid Clash of Nations i fjol, har hittat farten på skotern igen inför lördagens stadioncross-SM i Piteå.

Premiären i Arctic Cat Cup blev misslyckad. Då tog Nisse Kjellström vägen förbi Åsarna skoterservice – och i helgens genrep inför lördagens stadioncross-SM fick han glädjande besked.

Annons

– Det gick bra hela dagen, säger Nisse Kjellström efter tre raka segrar i kvalheaten och andraplats i finalen vid Mases snowcross cup i Mora.

Den 20-årige Söderhamnskillen som kör för Team Walles i Bruksvallarna gick inte att känna igen vid premiären Arctic Cat Cup på Gräfsåsenbanan utanför Östersund. Efter att ha varit trea och tia i kvalen så försvann Nisse Kjellström redan i semifinalen där han slutade elva.

– Det var lite spöken i huvudet efter Arctic Cat Cup, inte bara för mig. Vi fick inte ordning på maskinen och det var svårt att testa riktigt där uppe när problemen dök upp och det var så kallt och mycket snörök, säger Nisse Kjellström.

Läs mer:

Team Walles ordnade massor av länsframgångar vid Arctic Cat Cup i skotercross

Stor länstrupp till stadioncross-SM på snöskoter – tio förare kvalade in

SM-veckan: Här är allt du behöver veta inför folkfesten

Lösningen hittade han och teamet i stället i Åsarna.

– Jag lämnade in skotern hos Bernth Salomonsson på Åsarna skoterservice och tog Masestävlingen för att testa – och det funkade, säger Nisse Kjellström.

Wallesföraren visade åter lite av den körning som gav honom silvermedalj i både VM och stadioncross-SM i fjol, även om det inte räckte riktigt ända fram till seger i finalen.

– Jag var trea i starten efter "Alex" och norske Magnus Reiten. Jag körde om "Alex", men det blev sent till finalen och började bli mörkt, så jag vågade inte riktigt ligga på fullt "ladd" och kom aldrig förbi Reiten, säger Nisse Kjellström.

"Alex" är hälsingekollegan Alexander Berglund, Bollnäs, som var sjua i Arctic Cat Cup och körde bra även i kvalen i Mora, men kraschade sedan i finalen och slutade sjua även där.

För Nisse Kjellström gav andraplatsen självförtroendet åter inför lördagens SM i stadioncross vid SM-veckan i Piteå.

– Det är en maskinell sport vi håller på med och nu kände jag att skotern funkade igen. Och då vet jag att om jag har en bra dag då finns farten där, säger Nisse Kjellström.

I fjolårets stadioncross-SM var han tvåa bakom Petter Nårsa, en konkurrent han slipper i år. Så frågan är vad han sätter upp för mål inför lördagens tävling?

– Vet inte om jag vågar säga några speciella resultatmål, det är så mycket som spelar in och starten är väldigt viktig i stadioncross. Men det är klart att jag siktar högt, säger Nisse Kjellström.

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Östersunds FK, Östersunds IK eller Jämtland Basket. Ladda ner ÖP:s nya app till Iphone eller Android. Följ dessa länkar för LT:s app, Iphone eller Android.

Annons