Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storslam för Team Walles på skotercross-SM – vann tre guld och ett brons

/

Team Walles tog trippla guld när skotercross-SM avslutades i Boden. Johan Eriksson och Emilia Dahlgren vann Stock-klasserna för herrar och damer och Gustav Salomonsson tog hem guldet i juniorklassen 14–16.
– Helt suveränt, säger en glad Johan Eriksson efter teamets lyckade dag.

Annons

Med den långa och snabba startrakan på travbanan i Boden ville inte Johan Eriksson bli inblandad i några startsmällar. Han valde därför att hålla igen lite i starterna för att sedan gå för fullt under resten av heaten.

– Det var enligt plan faktiskt. Jag körde upp mig i varje heat i stället, sa Johan Eriksson, som hade säkrat segern redan efter det andra heatet.

– Då släppte jag helt på gasen och var helt sist iväg i sista. Men jag var avslappnad och allt var roligt, så jag körde upp mig och vann det heatet också. Då fick jag visa att jag var bäst, säger Eriksson.

Han försvarade därmed titeln från fjolåret och har nu tre SM-guld de senaste två åren, med guldet i stadioncross från SM-veckan inräknat.

– Helt suveränt. Hela året har varit bra, både för mig och teamet. Jag tror aldrig att Team Walles lyckats med en sådan här storslam på ett SM tidigare, säger Johan Eriksson.

Läs också: Emilia Dahlgren visar form trots ryggsmärtor inför skotercross-VM: "Efter tävlingarna gör det ont, men det är det värt"

För Johan Eriksson var inte ensam Walles-åkare att bli svensk mästare i dag. I damklassen stod Emilia Dahlgren för en stark tävling när hon passerade konkurrenten Ellen Bäcke, Ockelbo, och vann guldet.

– Emilia var stark i dag. Hon vann första heatet och Ellen Bäcke for av banan då. I och med att det blev så i första heatet kunde hon vara tvåa i båda heaten därefter, men då vann hon båda heaten i stället. Hon visade att hon var värdig mästare i dag, säger Johan Eriksson om sin teamkompis.

Läs också: Länsförare dominerar i skotercrossens Sverigecup

I juniorklassen vann Gustav Samuelsson guldet efter två raka heatsegrar i finalerna och i Johan Erikssons klass kom ytterligare en medalj genom Balder Nääs.

– Han har varit dödssjuk hela veckan och i dag var första dagen han var feberfri. Det var den värsta tävlingen han hade kört, så jag tror att han är ganska nöjd med tredjeplatsen.

Trots att SM nu är avslutat finns många tävlingar kvar på säsongen.

För Johan Erikssons del väntar vila under påsken för att sedan delta i Clash of Nations i Falun, VM-final i Alta och sedan själv arrangera säsongsavslutningen.

– Det blir Johan Eriksson Invitational i Tänndalen 16 april. Det blir avslutningen där alla skotermärken kommer och visar upp nästa års modeller och vi har nästan alla de bästa åkarna anmälda, så det blir ett bra startfält, säger Eriksson från hotellet i Boden innan han skulle vidare för att fira.

– Nu blir det fest, avslutar mästaren.

Läs också: Veteranen Johan Eriksson tog första SM-guldet i stadioncross: "En boost för kommande tävlingar"

Annons