Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Team Walles ordnade massor av länsframgångar vid Arctic Cat Cup i skotercross

/
 • Johan Eriksson, Walles, flög fram mot andraplatsen i Stock-klassen i sin 22:a start i Arctic Cat Cup, den 44:e upplagan av Europas största skotercrosstävling.
 • 33-årige Johan Eriksson visade på rutin när han taktiskt körde upp sig till andraplatsen i finalen.
 • Emilia Dahlgren, Walles, trea i damklassen.
 • Ronja Revelj, Walles, femma i damklassen.
 • Ronja Revelj, Walles, femma i damklassen.
 • Balder Näs, Walles, femma i Stock.
 • Balder Näs, Walles, femma i Stock.
 • Gustav Salomonsson, Walles, imponerade med segrar i alla heat i Ungdom 14–16.
 • Marcus Johansson, Östersunds SSK, åkte på ett dubbelt underbensbrott i februari, lika som klubbkompisen Marcus Ogemar Hellgren gjorde nu i kvalet. Resan tillbaka har varit lång och med mycket rehab, men 22-åringen tog sig ändå till final och nådde där en fin åttondeplats i Open.
 • Marcus Johansson, Östersund, åtta i Open.
 • Segrare i huvudklassen vid 2016 års upplaga av Arctic Cat Cup blev finske Aki Pihlaja.
 • Segrare i huvudklassen vid 2016 års upplaga av Arctic Cat Cup blev finske Aki Pihlaja.

Med hemmahoppet på operationsbordet klev Team Walles fram och ordnade länsframgångar på bred front i Arctic Cat Cup. Bruksvallsklubben körde hem en seger, andra-, tredje- och dubbla femteplatser.
– Vi har bra förutsättningar och tränar mycket, säger Johan Eriksson, klubbens rutinerade stjärna som liksom i fjol blev tvåa i Stock, standardklassen.

Annons

När fjolårets världsmästare Marcus Ogemar Hellgren åkte på ett skenbensbrott i fredagens kval och i stället för att köra opererades under lördagen så försvann arrangörsklubben Östersunds SSK:s stora hopp i den 44:e upplagan av Europas största skotercrosstävling. Dessutom försvann det största länshoppet i trimmade huvudklassen Open.

Dessutom hade Nisse Kjellström, unge hälsingen som kör för Walles och var VM-tvåa i fjol, problem att få fart på skotern och tog sig inte ens till finalen. Där fick i stället Marcus Johansson, Östersunds SSK, hålla länsfanan högt och gjorde det efter omständigheterna riktigt bra.

22-åringen körde i USA under fjolåret och åkte i februari på samma smäll som Ogemar Hellgren gjorde nu. Båda benen i underbenet gick av i krasch och vägen tillbaka blev lång.

– Det var ett dåligt brott, så jag fick "compartment syndrom" och fick öppna upp musklerna akut så att de inte dör. Så nu har jag märgspik, och det har varit mycket rehab för att ens kunna köra. Så jag är väl ändå nöjd med att kunna vara med och köra i finalen, säger Marcus Johansson.

Östersundsföraren var fick en bra start och var femma ett tag, men föll tillbaka något och slutade åtta. I toppen blev det dubbelt finskt med Aki Pihlaja som suverän etta.

– Den här säsongen efter skadan är ju mest för att jag tycker det är så kul och lite för att hitta tillbaks. Jag satsar stenhårt, men kör helt utan stress och krav på framgångar, säger Marcus Johansson, som nu ändå fick ett kvitto på att han kan vara med där uppe och fajtas trots skadeproblemen.

Mer om Arctic Cat Cup:

Se Openfinalen i Arctic Cat Cup i webb-tv

Se Stockfinalen i Arctic Cat Cup i webb-tv

Se Damfinalen i Arctic Cat Cup i webb-tv

Här finns resultaten för Arctic Cat Cup

Världsmästare kraschade i Gräfsåsen – förd till sjukhus

Följ skotercrossfesten Arctic Cat Cups finaldag här – direktrapport med bilder

De stora länsframgångarna kom nu i stället i de övriga klasserna och Johan Eriksson imponerade med sin rutin i Stock. Han kom ut som femma från starten, men hittade luckor smidigt och var nära att nå ända fram till fjolårsvinnaren Martin Moland, Norge.

– Det gick ganska snabbt at ta sig fram som trea, men den unge tvåan Emil Harr körde riktigt bra och taktiskt och stängde snyggt vägen för mig. Så då släppte jag av en bit in i racet för att slippa snöröken och få fri sikt. När jag sedan kom i kapp honom så kom jag också förbi. Men då var det bara tre varv kvar och långt fram till ledande norrmannen. Jag kom närmare, men det hade behövts ett varv till, säger Johan Eriksson, 33-åringen som nu i sitt 22:a Arctic Cat Cup blev tvåa liksom i fjol.

– Det är aldrig roligt att bli tvåa, men jag kände att jag är i riktigt bra form och är snabbare nu än vad jag var i fjol, så jag får ta med körningen inför fortsättningen av säsongen, säger Johan Eriksson, som har siktet inställt på att försvara SM-guldet från i fjol och ta medalj på VM.

Men nu tillkommer det några tävlingar i satsningen. Då i Open-klassen.

– Jag har fått ihop en Openskoter och ska testa nästa helg i Mora inför SM i Stadioncross där Open är enda klassen, säger Johan Eriksson, som också imponerades över sina klubbkompisars framfart i Arctic Cat Cup.

I samma klass som han själv körde unge Balder Näs in som fin femma och ännu yngre stortalangen Gustav Salomonsson vann alla heat hela vägen genom tävlingen i Ungdom 14–16.

Dessutom hade ju klubben två av favoriterna i den allt tuffare damklassen. Ronja Revelj och Emilia Dahlgren tog ju silver respektive brons i fjolårets VM och körde bra genom hela Arctic Cat Cup.

Mest imponerade Ronja Revelj, som bland annat vann sin semifinal före Ronja Renheim, hemma efter körning i USA och en annan av favoriterna. Men i finalen fick inte Ronja Revelj till det lika bra och slutade femma.

Då klev Emilia Dahlgren i stället fram och blev bäst från Walles när hon snyggt smet förbi upp på pallplats som trea i slutet bakom norska ettan Malene Andersen och Ellen Bäcke, Ockelbo.

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Östersunds FK, Östersunds IK eller Jämtland Basket. Ladda ner ÖP:s nya app till Iphone eller Android. Följ dessa länkar för LT:s app, Iphone eller Android.

Annons