Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andra gången framför Idol-juryn för Adam Norling

/
  • Adam Norling, glad oavsett, efter att ha sjungit för Idol-juryn för en andra gång.

Adam Norling i Rätan, bördig från Sveg, tog chansen igen när årets Idol-jury kom till Åre för att söka kandidater till programmet. Förra året tog han sig till slutaudition.
– Jag var nog mer nervös i år, säger han.

Annons

Årets Idolturné, som är den sista för den sittande juryn, är den största någonsin. Jurymedlemmarna i TV4:s flaggskepp har delat upp sig och besöker bland annat Åre där Adam Norling tog chansen att komma med i programmet, för andra gången. På turistorten fick han återigen träffa ordinarie jurymedlemmen Alexander Bard som hade med sig sidekicken Dominika Peczynski.

– Det kändes ändå rätt bra att det var just Alexander Bard som kom till Åre. Han var nog den som var mest positiv i fjol när jag sökte. Jag tror att han kände igen mig, han sa det iallafall, berättar Adam Norling.

Förra året fick han en guldbiljett och gick vidare till slutaudition, efter att ha fått sjunga framför juryn i Sundsvall. Och precis som i fjol var det nervöst, ännu mer till och med, när han skulle sjunga för juryn i Åre.

– Jag kände att jag har rätt mycket att leva upp till. Och så ställer man ju rätt höga krav på sig själv.

Att du varit med tidigare, är det en nackdel eller fördel tror du?

– Både ock. De vet ju vad jag kan, samtidigt vill de ju se att om jag utvecklats jämfört med förra året. De skickade ju ut mig av en anledning såklart.

Programmet från Åre sänds den 31 augusti. Då står det klart om Adam Norling fick en guldbiljett igen eller om det blev respass hem till Rätan. Fortsätta med musiken tänker han göra hursomhelst.

– Det är ju musik jag vill hålla på med, säger 20-åringen som det senaste året haft en del spelningar som trubadur, förutom bandet The Relatives där han också sjunger och spelar gitarr.

Annons