Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björnfesten lockade 1400 besökare

Från torsdag till lördag var det musikfest på Storöns folkpark i Sveg. Ett drygt 100-tal löste in sig på torsdagen medan fredag och lördag sammanlagt lockade drygt 1200 besökare. Ett populärt inslag under lördagen var företagsfejden som slutade med seger för Cirkle K.

Annons

Marcus Weinemacher i spetsen på Rockin' Doc & The Untreatables som öppnade årets Björnfest

Årets björnfest kan läggas till handlingarna. Den årliga musikfesten satsade i år på mindre men lokalt kända akter för att hålla nere riskerna vid ett bakslag men kan istället konstatera att helgen varit bättre än beräknat.

Baren var ett populärt mål för många besökare

Torsdagen inleddes med en pubafton och underhållning av en rockande doktor Marcus Weinemacher backad av ett band med lokala musiker. Ett drygt 100-tal kom innan inträdet började glla vid 21 och ungefär lika många till betalade sig in.

Glada besökare på väg in på folkparken

Rockin' Doc & The Untreatables uppträdde med gamla godingar på den lilla scenen i bartältet under hela torsdagskvällen, en scen som även användes på lördagskvällen när Billy Opel värmde upp en liten skara besökare som tagit sig till folkparken innan huvudbandet No Comments skulle ta över kvällen.

Stora scenen hade uppträdanden av Patrik's Combo på fredagen och No Comments! på lördagen

Fredagen lockade runt 550 betalande med sin huvudakt Patrik's Combo, det första bandet att gå på stora scenen under årets björnfest. Utöver Östersundstrion var det även party i discotältet på fredagskvällen där Dj Fransson underhöll samtliga tre kvällar.

Billy Opel uppträdde på lördagkvällen

Lördagen inleddes med den populära företagsfejden där fem lag tävlade i år och många nyfikna kom för att se lagen tävla i tre dicipliner samt en avgörande final. Tyvärr öppnade sig himlen till den tredje grenen och ett riktigt skyfall med blixt och dunder gjorde att många flydde hemåt innan finalen och missade därmed en spännande upplösning i dart mellan Cirkle K och Håkans åkeri.

Cykling med manipulerade, eller saboterade, cyklar var inte helt lätt för deltagarna

Vinnare med poängen 21-16 blev Cirkle K tack vare en stark avslutning av Tommy Svensson och Janne Westfält. Laget, som nu tog första segern i fejden, bestod även av Mathilda Hansson och Elsa Svensson.

Tommy Svensson såg ut att ha roligast av alla under pilkastningen som avgjorde företagsfejden

Lördagskvällen såg länge ut att bli en folktom tillställning då inte ens 100 besökare löst in sig vid halv elva men det var ungefär då besökarna börjat komma på fredagen och likadant blev det på avslutningskvällen. Innan natten var slut hade över 1400 löst in sig på området, varav 700 på lördagen.

Cirkle K vann företagsfejden

Avslutningsakten var Sundsvallsbandet No Comments! som inledde med klassiska rockcovers av Van Halen, Journey och Bon Jovi. De gjorde sitt bästa för att locka igång den ständigt växande publiken och lyckades till slut fylla ytan framför scenen.

Avslutningsaten No Comments! gick på scenen strax efter 11 på lördagkvällen

– I år har vi utökat området där man kan ha med sig alkohol ända fram till scenen och det har gjort att fler också kommit fram till scenen, berättar Sebastian Hedin som rott ihop Björnfesten tillsammans med övriga i Svegs alpina.

No Comments! gjorde ett bra uppträdande

Björnfesten arrangeras av Svegs alpina för att klubben ska få ekonomiska medel att hålla igång Björnbacken över vintern. Allting görs ideelt och därför har man varit lite försiktiga med vilka band som bokats till i år.

Publiken drog sig successivt närmare scenen

– Det är första året som vi är helt själva och inte har någon samarbetspartner som kan gå in med förlustgaranti och av den anledningen har vi varit lite försiktiga och tagit lokalt kända band. Det hade aldrig gått ihop utan alla ideella krafter som jobbat gratis i helgen, säger Sebastian.

No Comments! rockade loss med klassiska rock- och hårdrockslåtar

Något som gett blandade reaktioner är att inte ha något tivoli till i år, vilket annars hört till det normala på björnfesten men arrangörerna tycker att de tagit rätt beslut när de inte haft det i år.

– Vi hinner inte med det, helt enkelt. Tidigare har det varit tre man som bara dragit i den saken och vi skulle helt enkelt inte klarat av ett tivoli som blir värt namnet, avslutar Sebastian som på det stora hela är väldigt nöjd med årets björnfest.

Sebastian Hedin var nöjd med tillställningen

Annons