Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Caroline från Sveg vann Talangjakten i Mora: "Hela jag bara darrar"

Årets Talangjakt i Mora avgjordes i lördags. Sexton akter bjöd på förstklassig underhållning i januarimörkret. Vinnare blev 18-åriga Caroline Persson från Sveg med en egenskriven hip-hoplåt.

Annons

Caroline Persson var uppenbart tagen när hon blev vinnare i Talangjakten.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Hela jag bara darrar. Det är svårt att ta in att jag vunnit. Alla var så jäkla duktiga att jag blir helt: what? Gud vad roligt, säger en uppenbart tagen Caroline minuter efter tävlingen.

Juryn kände sig nog minst sagt pressade efter årets Talangjakt i Mora.

Men efter lite velande kunde de till slut utse Caroline Persson från Sveg som vinnare. Detta tack vare hennes egenskrivna låt We can make it, en hip-hop låt som blandar regelrätt sång med rap.

Låten var en melankolisk historia om den dagliga kampen för många grupper världen över som tvingas strida för sina rättigheter. Den kom till som en skoluppgift, Caroline Persson går estet-musik programmet på gymnasiet i Mora.

– Vi fick se en film om en tjej i Afghanistan som ville blir rappare. Men det var bestämt att hon skulle giftas bort med en man. Jag inspirerades av den och skrev en låt om kvinnors rättigheter, berättar Caroline Persson.

Hur var det att göra en rap-låt?

– Jag hade aldrig tänkt att jag kunde rappa. Det var skitkul.

Caroline Persson gick grundskolan i Sveg och har sjungit på flera julkonserter i kyrkan. Talangtävlingen ordnas av Kulturskolan Miranda i Mora och hålls på Moraparken. Det var första gången som Caroline uppträdde på en stor scen.

– Innan jag skulle gå in hade jag svårt att andas, jag var jättenervös. Men jag ville ut på scenen också, låten har ett viktigt budskap och jag ville få ut vad den handlar om, säger hon.

Caroline Persson på scen i Mora.

Det är sista året på gymnasiet för Caroline. Hon valde estet-musik i Mora eftersom hon inte riktigt visste vad hon ville göra i framtiden. Programmet ger högskolebehörighet.

– Så jag tänkte att jag kan gå där och ha kul under tiden, och fundera på vad jag ska göra efter gymnasiet.

Vet du det nu då? Blir det någon fortsättning i musikbranschen?

– Jag vet inte. Det finns ju mycket att välja på. Att fortsätta med musik vore jättekul såklart men det är svårt att komma in i den branschen. Men man kan ju fortsätta med musiken för skojs skull, säger Caroline Persson.

Andraplatsen i tävlingen gick till Lovisa Nordkvist, Ellen Lindbäck kom trea. Gruppen Voltage, med Henrik Frost, David Gunnarsson, Gustav Attursson, Isak Lindqvist och Alexander Hård, tog hem publikens pris.

Här Carolines vinnarrap här:

Vinnargänget blev fotograferade efter Talangjakten.

Annons