Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Country SM och ny cd för Gunnar Bäcke

/
  • Gunnar Bäcke släpper en ny platta i samband med helgens country SM i Sälen

Ett skivsläpp på en rykande färsk cd och en plats i årets country SM. Gunnar Bäcke lär få en jäktig helg när countryeliten samlas i Sälen i helgen

Annons

Det är inte så ofta Gunnar Bäcke släpper en ny skiva. Men en takt på ett skivsläpp var tionde år är lagom menar den 62-årige sångaren och musikern från Lillhärdal.

– Att det blev en ny skiva var nog mest en slump. Kanske en liten nytändning, framför allt då jag har haft så många duktiga musiker med mig. Dessutom har Staffan Bond Westfält producerat plattan, säger Gunnar Bäcke.

För honom startade allt i slutet av 70-talet med countrybandet Western Drifters i Sveg. Han har släppt två egna album, Vargspår (1995) och En chans till (2005). På nittiotalet spelade Gunnar bland annat med dansbandet Ramblers vilka senare blev Lars-Kristerz och han har skrivit låtar till flertalet andra artister.

– Den här gången blir det en renodlad countryskiva med en lite egen stil. Tillbaka till rötterna i countryn där jag en gång började, säger Gunnar.

– Det har varit jättekul och givande att ha med Staffan, hans infallsvinklar till musiken har gett mig en otrolig kick.

Av de tolv låtar som finns på skivan har Gunnar skrivit nio. En av de övriga tre har Åke Hallgren i Hedeviken skrivit.

– Häftigt, det var han som en gång i tiden lärde mig de första ackorden.

Skivan släpps vid årets country SM som avgörs i Sälen under kommande helg. Dit har Gunnar och hans bandkompisar kvalat in som ett av tre band i klassen Pure country.

– Spännande, jag har under många år funderat på att anmäla mig till SM. Men älgjakten har kommit emellan.

På lördagseftermiddag tar han och gänget scenen i anspråk. Förutom Morgan Tegnér, från Älvdalen, är det idel härjedalingar som kompar Gunnar Bäcke. Erik Andersson, Sveg, Anders Olofsson, Flor, Stefan Hanegård, Överberg, Leif Persson, Ytterhogdal, och Anders Olsson från Sveg.

– Alla är riktigt duktiga musiker. Det är verkligen kul att ha det här gänget med, säger Gunnar Bäcke.

Annons