Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ellen Sundberg på scen i Länets allsång – här stannar turnén

/

Ellen Sundberg, Safoura Safavi och Kingen. Tre av artisterna som syns i Länets allsångsturné som inleds i kväll i Strösmund.

Annons

I kväll inleds Länets allsång i Strömsunds folkets hus för att sedan gå vidare till Nornan i Stugun på onsdag och till Svegs folkets hus på torsdag kväll.

– Det är som en lokalt förankrad version av Allsång på Skansen, säger producenten Janne Strömstedt.

Här heter allsångsledaren Julia Messelt, SVT-profil och tidigare LT-krönikör med rötterna i länet. Tre artister syns på samtliga tre orter: Safoura Safavi från Abjeez, Torgny "Kingen" Karlsson och Ellen Sundberg.

På varje ort finns en lokal kör och tre lokala artister på scenen. I Strömsund får kören Vattugalarna sällskap av Therese Olofsson, JonHenric Andersson och Sandra Östlund. I Stugun är det Landstrom, Thord Jonsson från Smalare än Thord och Maria Kvist som sjunger tillsammans med Forskören. I Sveg syns Jens Persson, Ewert Ljusberg och duon Ebba Eriksson och Sofia Högare tillsammans med kören Fjällfeeling.

– Det var otroligt uppskattat och välbesökt i fjol. Det är sällan enkelt att få de stora massorna ur stugorna för arrangemang med lokala artister, säger Janne Strömstedt.

Annons