Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjärde upplagan av Härjedalspipan

I helgen går fjärde upplagan av Härjedalspipan, den årligt återkommande folkmusikfestivalen på Härjedalens kulturcentrum. För att fira att det är fjärde upplagan har man tagit in fyra ensembler som gör sin hyllning till landskapsinstrumentet.

Annons

Elisabeth Sulser från Scweiz har både en konsert och ett workshop i helgen

– Det är musiker i världsklass från Schweiz, Sardinien (Italien), Norge och Sverige som har vunnit flera priser och vi är mycket stolta att ha här i Lillhärdal, berättar Flavia Devonas på Härjedalens kulturcentrum.

Härjedalspipan revisited är en folkmusikfestival men det erbjuds också mycket annat. I år blir det filmvisning med nostalgifilmer från Härjedalen på 40-talet, en imponerande instrumentutställning från Gunnar Stenmark och jazz. Norska världspianisten Jan Gunnar Hoff avslutar festivalen på lördagskvällen med en jazzföreställning och Flavia Devonas tycker att det har blivit ytterligare lite vassare till i år jämfört med tidigare.

Jan Gunnar Hoff avslutar festivalen

– Upplägget är ungefär detsamma men kanske ännu lite bättre än tidigare. Målet är att bygga ett möte mellan den traditionella folkmusiken och en mer modern sådan så det är en del kreativa tongångar som kommer spela här på fredag och lördag. Alla musikerna har fått noter till låtar i förväg, sedan gör de sina egna tolkningar av dem. Deras framträdande här på kulturcentret är helt unik och inte likt någon annan föreställning de gör så man bör ine missa det!

Förra helgens arrangemang blev något förstört av den tragiska dödsolyckan i Lillhärdal på fredagsmorgonen. Arrangemanget genomfördes ändå och de som kom fick uppleva något som tillfälligt kunde ta fokus från olyckan med den spektakulära dansföreställningen TANGRAM. Under veckan har kulturcentret också haft dansfoton i världsklass på utställning med Jordan Matters prisbelönta Dancers Among Us-foton. Se fotografierna och hör Flavia berätta mer om dessa bilder här .

Flavia Devonas på Härjedalens kulturcentrum

Annons