Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jon Henrik Fjällgren tillbaka – lyssna på nya hiphoplåten här

/
  • Tidigare i år deltog han i Melodifestivalen och landade på en hedrande andraplats i finalen.

Efter en intensiv period med Melodifestival och turné har Jon Henrik Fjällgren nu hunnit ladda upp batterierna på hemmaplan. Nu är tillbaks med ny musik, spännande artistsamarbeten och 21 november spelar han hemma i länet i Östersund.

Annons

Vid det här laget har nog de flesta lärt sig sagan om Jon Henrik Fjällgren.

Han föddes i Cali i Colombia, men adopterades som liten av en familj från Mittådalens sameby i Härjedalen där han bor än i dag. Musiken, och jojken, började han intressera sig för redan som liten och 2014 slog han igenom med dunder och brak när han vann TV4:s tävling "Talang". Tidigare i år deltog han också i Melodifestivalen med sin låt "Jag är fri (Manne leam frijje)". I finalen kom han tvåa, bara några poäng efter vinnaren Måns Zelmerlöw.

Läs mer: Jon Henrik Fjällgren om finalen: "Den var hård, spännande och nervös"

Det är tydligt att det svenska folket har tagit Jon Henrik Fjällgren till sina hjärtan.

Läs mer: Jon Henrik om en vänskap starkare än livet

Men efter all framgång har livet inte bara varit en dans på rosor. I början av sommaren var han inne i en intensiv konsertperiod, men var tvungen att ställa in en spelning på Höga kusten pågrund av stress och en öronskada.

Läs mer: Jon Henrik Fjällgren stressad – ställer in spelning

Den senaste tiden har livet lugnat ner sig för Jon Henrik.

– Jag ville ta det lugnt ett tag. Det var en väldigt intensiv period mellan Talang och Melodifestivalen. Nu har jag äntligen haft tid att jobba med musiken här hemma och i studion, berättar han.

Tiden i studion i Stockholm har mynnat ut i flera artistsamarbeten och egen ny musik. Bland annat medverkar han på låten "Full Moon Party" (som släpptes i onsdags) som är gjord av det anonyma hiphopkollektivet TUAI. När TUAI var på semester lyssnade de på Jon Henriks jojk dygnet runt. När de sedan skulle skriva "Full Moon Party" var det ingen tvekan om att Jon Henrik skulle vara med på låten.

Efter vila och nu med nytt låtmaterial längtar Jon Henrik efter att få komma ut och spela sin musik.

14 november inleder han sin vinterturné i Lycksele och 21 november spelar han på hemmaplan på Storsjöteatern i Östersund.

Läs mer: Jon Henrik Fjällgren skadad

För ett tag sedan skadade Jon Henrik foten under en joggingtur. Just nu är prio ett att bli helt återställt efter skadan.

– Jag drog av hälsenan. Just nu kan jag nästan inte göra någonting. Det är svårt att ta hand om renarna och jag kan inte träna boxning som jag brukar göra. Det är skittrist om jag ska vara helt ärlig.

Läs mer: on Henrik i boxningsringen: "Här är det tillåtet att fightas. Det passar mig"

Förhoppningsvis kommer hälskadan inte att hindra honom allt för mycket när det är dags att stå på scen.

– Jag kan inte dansa som jag brukar göra. Så det blir mycket stå still på scenen, men det blir nog bra. Jag har planerat in att spela minst två nya låtar, men vi får se vad jag och bandet får ihop.

Läs mer: Stor tv-intervju med Jon Henrik Fjällgren: "Uppmärksamheten kan bli en hjärtchock"

Annons