Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jon Henrik inför finalen i Melodifestivalen

/
  • Jon Henrik i centrum för reportrarnas uppmärksamhet under deltävlingen i Östersund.

Jon Henrik Fjällgren, från Mittådalen, som på lördag är med i Melodifestivalens final i Friends Arena i Stockholm. Hur känns det?

Annons

– Det känns bra, jag känner mig laddad. Frisk. Sist jag var med var jag sjuk.

Hur påverkar det ditt framträdande på lördag tror du, att du är frisk?

– Jag kan få ut mer av mig själv. Rösten håller bättre.

Du är ju en av favoriterna i tävlingen, även om de flesta experter kanske håller Måns Zelmerlöv som slutsegrare, hur viktigt är det att vinna?

– Jag har redan vunnit bara genom att ta mig till final. Med jojk liksom. Bara en sådan grej betyder jättemycket. Det är ju ingen annan där som jojkar. Ska vi tävla i jojk tror jag inte det går så bra för dem. Visst skulle jag bli jätteglad om jag vann. Det är ju värsta drömmen. Men det är inte dödsviktigt. Jag gör allt jag kan för att det ska bli bra bara.

Om du jämför uppmärksamheten som varit nu, jämfört med när du var med i Talang förra våren, hur är skillnaden?

– Den är mycket större nu. Så här många intervjuer har jag nog aldrig haft i mitt liv. Det är någonting varje dag. Och så är det ju ett mycket större program, man når ut till fler människor. Man blir mer och mer offentlig, fler känner igen en.

Hur märks det?

– Det märks här i Stockholm, många som kollar och viskar. En del kommer fram och hälsar och säger att de håller på mig.

Är det jobbigt med all uppmärksamhet?

– Inte så länge folk är trevliga. Men man märker ju också att folk kan vara elaka om de sitter vid en dator med tangentbord.

Hur har du märkt det?

– Det finns de som skriver att jojk inte passar här, att "du ska hålla dig på fjället" med din musik. Det kan vara många fula saker. Men man får försöka väga upp det med det positiva. Det finns alltid någon som inte förstår och blir irriterad på artisten. Det gäller ju alla artister, jag är inte den som får mest skit.

Vad vill du säga till alla som håller tummarna på lördag, dina fans?

– Jag gör det här för hela Härjedalen, för sameland och för hela Sverige, för att vi ska enas allihop. Jag önskar att ni alla kunde stå på scen med mig och jag hoppas att ni röstar.

Annons