Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonny Wåger släpper låt med tv-skådis

/

Svegsbördige låtskrivaren Jonny Wåger har skrivit text och musik samt producerat låten "Haters" som nyligen släppts på nätet. Låten framförs av Ida Hallquist, som spelar mot Mia Skäringer i tv-serien "Ack Värmland".

Annons

– Jag hörde talas om Ida Hallquist och såg några Youtube-klipp med henne. Jag hörde av mig och på den vägen är det, berättar Jonny som jobbar som speciallärare i Karlstad där även Ida Hallquist bor.

– Hon har en spännande röst med många kvalitéer och mycket dynamik, en röst som berättar mycket, säger Jonny och berättar att låten egentligen skrevs till sångaren Ida Carlsson från Västerbotten som han tidigare samarbetet med, bland annat med låten "Far from home". Hon har nu fått ett erbjudande från ett skivbolag.

Musikvideon på nätet med Ida Hallquist är en avskalad historia, Ida sjunger igenom hela låten ensam vid en mikrofon framför en snedtak täckt med träpanel.

– Tanken är att det ska se ut som att det är direkt från en inspelning. Många stora artister har gjort sådana videos, det är ett sätt att få det lite levande, säger Jonny Wåger.

Förutom på webben, där låten fått mer än 20000 delningar när Ida Hallquist la ut den på sin facebooksida, så kommer låten att höras en hel del i P4 Radio Värmland. "Haters" är ett av sex bidrag i lokalradions musiktävling Svensktoppen nästa den femte juni. Vinnaren där går vidare och tävlar mot låtar från andra lokalradiostationer runt om i Sverige, om en utmanarplats i Svensktoppen.

Annons