Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kingen på turné med Rhapsody in Rock orkester - spelar även i Härjedalen

/

Kingen Karlsson ger sig ut på ny Sverigeturné efter jul med showen That´s All Right! Med sig har han stommen i Robert Wells orkester från Rhapsody in Rock. Och spelning blir det även på hemmaplan.

Annons

– Har man inte skaffat sig mycket att göra så ... Men det kommer att bli jättekul! säger Kingen Karlsson som är mitt uppe i stöket med julbord, julshower och releasen av en ny platta som ska komma strax efter nyår.

Faktum är att That´s All Right turnén redan haft en smygpremiär i Kungsbacka inför fullsatt publik i mitten av oktober. Även då tillsammans med stommen i Robert Wells Rhapsody in Rock orkester.

– Vi har känt varandra länge och lirat ihop men mest på skoj. Nu är det absolut första gången vi gör något seriöst om man ska kalla det.

Fokus ligger på 50- och 60-talet med musik från bland annat Elvis, Jerry Lee Lewis, Chuck Berry, Beatles, Rolling Stones och Beach Boys.

Turnéstarten blir i Luleå, Kulturens hus den 25 februari och turnén avslutas 19 mars i Finspång, Folkets hus. Däremellan hinner Kingen med show både i Sveg på Folkets Hus den fjärde mars och i Östersund, Frösö Park, dagen efter, samt flera nedslag runt om i Sverige.

– Det här är verkligen en musikalisk kavalkad i 50- och 60-talet. Och en riktigt maffig show som vi klockade in på strax under två och en halv timme. Det ska bli riktigt kul!

Förra året spelade Kingen på 90 platser runt om i Sverige med showen När rocken kom till Sveg, som bygger på boken och filmen med samma namn, om hur rockmusiken tog Härjedalen med storm.

Annons