Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är Björnfesten igång

Svegs musikkalas på Storöns folkpark har dragit igång. På torsdagen började Björnfesten med en pubafton med lite intimare musikunderhållning och grillmeny. På lördag och söndag blir det fullt drag på stora scenen.

Annons

Ett knappt hundratal hade kommit till torsdagens inledning av Björnfesten innan entrén började gälla vid 21. Dj Fransson underhöll i det så kallade discotältet, så som det är tänkt att vara alla tre dagar, och Rockin' Doc & The Untreatables med lokalkändisar som Jon Prestjan, Erik Andersson, Thomas Pedersén och doktor Marcus Weinemacher i bandet underhöll på tältscenen från 21.

Rockin' Doc & The Untreatables underhöll på en liten scen i tälten som stod uppställda för pubaftonen

De tidiga besökarna hade trevligt men flera reagerade på att det inte var så mycket folk. Den blygsamma inledningen till trots gick det gott om grilltallrikar och dricka till gästerna, någonting som går raka vägen in i Svegs alpinas fickor för att hålla backen på Björnberget igång.

– Den här veckan gör att vi kan hålla backen öppen under vintern. Så att vi kan låna ut skidor och köra liften utan ytterligare kostnader över medlemskapet i klubben. Alla som jobbar i helgen gör det ideelt - förutom banden, berättar Sebastian Hedin från Svegs alpina som har hand om festivalen.

Hur har ni resonerat kring banden i år?

– Det är första året som vi är helt själva och inte har någon samarbetspartner som kan gå in med förlustgaranti och av den anledningen har vi varit lite försiktiga och tagit lokalt kända band. Så får vi se hur resultatet blir utifrån det.

Sebastian Hedin hade mycket att göra men såg optimistiskt på helgen

Målet med helgen är att få runt 1000 inlösta men Sebastian Hedin hoppas på det dubbla.

– Det har ändå börjat ganska bra och det bör inte vara orimligt med 1000 besökare om dagen på fredag och lördag, säger Sebastian och allt eftersom första kvällen lider kommer nya besökare medan andra går hem så det är svårt att uppskatta hur många som är på plats.

Den stora dagen är lördag då det är den så kallade företagskampen under dagen. Då underhåller Billy Opel och No Comments men redan på fredag spelas det på stora scenen med Patrik's Combo.

Det var skratt och dans på området även om det var lite glest med besökare på Björnfestens första kväll

Annons