Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för rock på härjedalska

/
  • – Alternativrock och härjedalska är en perfekt kombination som aldrig tidigare har prövats, säger Didde Nilsson.
  • Didde Nilsson gillar lugnet i Härjedalen som ger honom ro att skriva nya låtar. I höst blir det premiär för rock på härjedalska.
  • Didde Nilsson.

I sin hemmastudio i lägenheten i Funäsdalen sitter Didde Nilsson och komponerar musik med text på härjedalska. Det är alternativrock som för första gången får text på dialekten.

Annons

Didde Nilsson har tidigare varit sångare i IFS (IF Skarvarna) och The Pushers och skrivit texter och komponerat musik.

Han har ett grymt gehör och tar lätt ut ackorden i en låt. När han skriver låtar har han hela klar i huvudet innan han spelar dem. Han kan även drömma ihop en låt och spela den när han vaknar.

– Musikaliteten är en gåva jag är tacksam för, säger Didde Nilsson.

Att skriva texter på härjedalska var ett infall.

– Jag testade och det lät verkligen bra. De känns kul att komma med något nytt. Men det är utmanande att skriva på härjedalska, jag har bara skrivit på engelska tidigare.

I höst släpper Didde Nilsson, under artistnamnet The chosen son, en tre, fyra nya låtar. Alla på dialekt. De kommer endast att finnas på nätet. Redan nu finns Ä du redo fôrr sola att lyssna på.

– Alla handlar om mitt liv och det hårdnande klimatet i samhället. Texterna är filosofiska - och framför allt är de på härjedalska, säger Didde Nilsson, som även har planer på att spela in en musikvideo i Härjedalen.

Annons