Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Recension: Fjällfolk - Tagen Med Blixt

Självproducerad/Downbound productions -
10 låtar, 51 minuter -
Betyg: 3/5 fjällämlar

Annons

Första skivan som fjällfantomerna i Fjällfolk fjällade ihop var en samling låtar om fjällen i allmänhet och Härjedalen i synnerhet. Med sin andra skiva har de lämnat både fjällen och Härjedalen ganska oberörda. Låttitlarna känns mer allmänna med titlar som Runt Hörnet, Medelålders Män, Lev Fort, Aldrig Mer och I En Annan Tid. Kanske har Fjällfolket börjat längta bort från härliga Härjedalen?

Ljudmässigt slås man genast av hur mycket starkare musiken känns och både instrument likväl som sång kommer mycket mer till sin rätt här mot första skivan. Hade det inte varit för det så skamlösa kopierandet från genrens föregångare hade det nästan kunnat vara bra. Eller om de åtminstone behållit lite mer av den underfundiga humor som präglade debuten.

Jag låter kanske negativ men särskilt dåligt är det inte. Fortfarande lite för smutsigt i kanterna och både musik och produktion behöver fortfarande ses över en del, framförallt den varierande kvalitén mellan olika låtar. Sången, och då kanske i första hand lyriken, behöver putsas på ganska mycket. Men även om det är ett litet steg för en människa är denna skiva ett gigantiskt steg för Fjällfolk!

Läs recensionen på Fjällfolks debutskiva här

Annons