Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skistar inför obligatoriskt festivalpass under Vårforum

/
  • Vårforum brukar ha ungefär 1500 inlösta varje år. Arkivbild.
  • Skistar vill få ut besökarna ur stugorna genom att införa ett obligatoriskt festivalpass. Arkivbild.
  • Anders Lundqvist, destinationschef Skistar Vemdalen.

Mycket alkohol och många som stannar i stugorna. Därför inför Skistar nya regler under Vårforum – nu måste alla som hyr stuga genom Skistar köpa liftkort och inträde till danskvällarna.

Annons

Den 21-23 april är det dags för Vårforum på Vemdalsskalets högfjällshotell. I år har Skistar nya regler för uthyrning av stugor under helgen.

– Vi vill koppla ihop det här så att Vårforum blir en härlig skid- och nöjeshelg där man är ute och träffar andra med samma intressen, säger Anders Lundqvist, destinationschef för Skistar Vemdalen.

Den som vill hyra stuga via Skistar får också betala för ett festivalpass, en kombination av inträdesbiljett till Vårforum och liftkort. Festivalpasset är obligatoriskt vid stugbokning.

– Det är ganska mycket alkohol, det är därför vi har lyft in den paketeringen, säger han.

I Skistars system för stugbokning anges inte kostnaden för festivalpasset separat utan ingår i ett paketpris för tre nätters boende, skipass (liftkort) och inträde på Vårforum för tre dagar. Eftersom biljettpriset för Vårforum ännu inte är fastställt är det svårt att jämföra priserna, men enligt Anders Lundqvist har man valt att göra paketet förmånligt.

– Många har valt att vara kvar i stugorna, vi vill att de ska aktivera sig, säger han.

Eva Eriksson, platschef på Vemdalsskalets högfjällshotell som arrangerar Vårforum, har ingen åsikt om att liftkorten ingår i stughyran men tycker att det är bra att inträdet till Vårforum gör det.

– Då har man ett paket med entré och boende, det är trevligt, då är allt klart redan, säger hon.

Under Vårforum spelar två till tre dansband per kväll och en artist uppträder under helgen, men än är inga bokningar klara att gå ut med. Vårforum brukar ha ungefär 1500 besökare varje år, enligt Eva Eriksson.

Läs också:

Fylla och misstänkt knarkbrott på Skalet

Vårforum med drag på Skalet

Två döms för dödsbranden på Vårforum

Missa inte LT:s nya app för Iphone och Android:

Klicka här för att ladda hem för Iphone

Klicka här för att ladda hem för Android

Annons