Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möbelaffär byter namn och satsar framåt

Hede Möbler byter namn men slutar inte satsa framåt. För några år sedan gick de med i kedjan Möbelmästarna och nu i år har de blivit aktieägare, vilket gett dem det nya namnet Möbelmästarna Härjedalen.

Annons

Karin Bromée kom in i Hede Möbler som en anställd för två år sedan och gick in som delägare förra året. Att gå in som en del i Möbelmästarna på riktigt är hennes idé och namnbytet som följt kommer mest ge positiva effekter, tror hon.

Erica Rasteby, Karin Bromée och Erik Färnlund på Möbelmästarna i Härjedalen

– Den stora förändringen blir ett bredare sortiment, berättar Karin och förklarar att kedjetillhörigheten ger nya möjligheter och potential att exempelvis köpa in billigare - något som i slutänden ger bättre priser .

– Många blir redan nu positivt överraskade av våra låga priser och stora sortiment och det är något som bara kommer bli bättre av det här, förklarar Erica Rasteby som jobbar i butiken.

– En del tror att det automatiskt blir lägre priser i städerna, men det är ganska naturligt att vi kan ha bra priser för vi har lägre lokalkostnader och lägre personalkostnader. Genom medlemskapet har vi fått ned fraktkostnaderna, vilket innebär lägre priseri butiken. Så nu finns det ingen anledning att åka någon annanstans, skrattarKarin.

Möbelmästarna finns på 36 orter i landet och har enligt Karin och Erica ett bra, prisvärt sortiment som kombinerat med deras lokalt anknytna produkter ger en personlig prägel på butiken.

Det är en stor variation på möblerna i butiken i Hede

– Vi ligger mitt i Härjedalen, och det ville vi spegla lite med nya namnet också. Det var en av anledningarna till att vi valde att byta namn så att vi numera heter Möbelmästarna Härjedalen, förklarar Karin.

Servicen är något som värdesätts högt i butiken och skulle de sätta en ny slogan tycker Karin "den lilla affären som inte har allt men ordnar det mesta" skulle passa bra. Det var hennes fars slogan på den lilla lanthandeln ”Bromées” i Klövsjö.

– Det är lite så vi resonerar här - har vi det inte försöker vi alltid ordna det, menar hon. .

I nuläget har de fyra heltidstjänster i butiken men målet är att det ska öka. Omsättningen har bara ökat de senaste åren och butiken har landat flera stora kontrakt där de fått göra hela inredningslösningar till nybyggen i exempelvis Vemdalen, Sveg och Funäsdalen. Kundunderlaget skulle tjejerna bedöma som 70% stugägare och 30% lokalbefolkning.

Metallunderläggen med ortsnamn i sig är en av storsäljarna. Här syns Härjedalen, Klövsjö och Lofsdalen som exempel

– I synnerhet vill stugägarna gärna ha helhetslösningar med allt från bestick till sängar och soffor. Och allt det har vi. Gränsen mellan inredningsbutik och möbelbutik har i allmänhet suddats ut men hos oss är den borta, menar Erica.

Inom två år siktar de på att ha byggt ut butiken och förbättrat ingång och logistik till butiken och de är övertygade om att butiken bara kommer fortsätta gå bättre även fortsättningsvis.

– Vi vill vara det naturliga valet och jag tycker vi redan börjat bli det. Vi har bra priser och bra utbud och vi kör även ut, något som uppskattas mycket. Vi ser ljust på framtiden, förklarar Karin och det är svårt att se varför de inte skulle göra det. Med 40 års historia i ryggen har nog butiken aldrig gått bättre.

Soffor, väggdekorationer, kuddar.... det mesta går att hitta

Mycket går i lite retrostil men det är en bra blandning av trendigt och traditionellt i butiken

Annons