Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrlandsföretagen fortsätter att gå starkt och bäst går det i Jämtlands län

Konjunkturen i Norrland fortsätter att gå bra, även om det har försvagats en aning. Jämtlands läns konjunktur ser dessutom ännu bättre ut.

Annons

Det är Norrlandsfonden som i sin återkommande "Norrlandsbarometern" undersökt den norrländska konjunkturen. Enligt den så är konjunkturen i Jämtlands, Västernorrlands, Gävleborgs, Västerbottens och Norrbottens län fortsatt stark, även om den försvagats något. Norrlandslänen följer dessutom riket som stort. Det skriver Norrlandsfonden i ett pressmeddelande.

Ett län sticker dock ut och det är Jämtlands län, där alla branscher ser mer ljust på framtiden nu än tidigare.

Så här ser det ut i Jämtlands län enligt Norrlandsbarometern:

Alla branscher ser mer ljust på framtiden nu än tidigare. Tillverknings- och byggindustrin säger att läget är mycket optimistiskt och industriföretagen tror att beställningarna ska fortsätta att komma in.

Detaljhandeln och privata tjänstenäringar tycker läget är mer optimistiskt än normalt. Tjänstenäringarna går emot strömmen i landet i det här fallet.

Läget i Gävleborg:

Här är byggbranschen väldigt optimistiska och den drar in mer pengar än tidigare. Övriga branschers optimism har dock svalnat något. Bland annat detaljhandeln har sålt mindre än man förväntat sig.

Tillverkningsindustrin ser också lite mer mörka moln på himlen, även om det finns optimism även där.

Läget i Västernorrland:

Tillverkningsindustrin går som tåget och mycket bättre än vanligt. Industriföretagen tror sig kunna sälja mer medan detaljhandeln ser lite mer optimistiskt för framtiden. Försäljningen har inte gått så bra som väntat.

Byggsektorn såg ganska mörkt på framtiden vid förra mätningen, men nu verkar läget har ljusnat i deras ögon. Dock så verkar inte antalet anställda öka i någon större mängd.

Läget i Västerbotten:

Här drar den privata tjänstenäringen ner stämningen och ser inte ljust på framtiden. De tror ändå att efterfrågan på deras tjänster kommer öka något framöver.

Byggbranschen ser också mörka moln på himlen och tror inte att antalet anställda kommer att växa, dessutom verkar de tro att lagren blir svåra att sälja.

Tillverkningsindustrin ser dock mycket solsken och tror att de kommer sälja mer än väntat.

Läget i Norrbotten:

Detaljhandeln och tillverkningsindustrin tror på framtiden och väntar sig sälja mer än väntat. Den privata tjänstebranschen går inte så bra som väntat. Byggbranschen ser problem framöver och tror att antalet anställda inte kommer att utvecklas på ett positivt sätt.

Här hittar ni hela rapporten.

Annons