Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nervös Daniel Wiklund fick träffa Idol-Bagge

/
  • Daniel Wiklund på hemmaplan, betydligt coolare än framför idoljuryn.
  • Daniel Wiklund på hemmaplan, betydligt coolare än framför idoljuryn.

Det var på darriga ben som Daniel Wiklund från Sveg i våras steg in på Idol-audition i Rättvik.
– Jag stod och lyssnade i kön och det är otroligt hård konkurrens, många som är jätteduktiga, säger Daniel.

Annons

Daniel Wiklund, ursprungligen från Hälsingland, är redan en erfaren trubadur och musiker och hans band "Hack i Skivan" spelade bland annat på Game Fair i Bruksvallarna. Den rutinen till trots, när det var dags för audition i TV4:s Idol i våras i Rättvik var han riktigt nervös och hade svårt att slappna av. Den turnerande juryn bestod av ordinarie medlemmen Anders Bagge och sidekicken Molly Sandén.

– Jag hade egentligen inte tänkt söka men blev övertalad. Jag brukar inte vara nervös när jag spelar men när jag såg Anders Bagge sitta där, då började hjärtat dunka.

Varför? du är ju van att spela inför publik?

– Jag vet inte. Man vill ju så mycket och när man får chansen att spela inför någon som Anders Bagge, med det kunnandet och alla kontakter han har, då är det ju så mycket man vill visa upp. Man vill ha en hel dag på sig men får bara tre minuter på sig att liksom visa allt man kan, säger Daniel Wiklund.

I år var det nästan 16 000 personer som sökte till Idol hundra av dem får en guldbiljett och går vidare till slutaudition. Hur det går för Daniel Wiklund får han inte berätta, det visar sig när programmet sänds den 31 augusti.

– Jag har en dröm att slå igenom som artist någon gång och det här är ju ett sätt att ge folk en chans att visa vem man är, att få publicitet helt enkelt, säger Daniel Wiklund om varför han sökte till programmet.

Annons