Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nilsson kör sprintstafetten - "Det blir medalj"

/
  • Stina Nilsson kommer att köra i sprintstafetten, avslöjade den medaljsäkre förbundskaptenen Rikard Grip på lördagens presskonferens.

Sprintstafett brukar betyda medalj till Sverige. Så ska det bli i Falun också.
– Självklart, säger förbundskaptenen Rickard Grip.

Annons

På lördagens presskonferens var Johan Granath, Mats Larsson och Rikard Grip samlade för att ge besked om söndagens sprintstafett. Några svar kom, men ännu finns flera frågetecken.

Det är på lördagen fortfarande oklart vilka lag Sveriges damer och herrar ställer upp med. Den enda som är säkert startande i nuläget är succé-Stina från sprinten i onsdags.

– Stina är självklar, sedan får vi se hur det utvecklar sig med det resterande laget. Det vi vet från sprintstafetter är att mer traditionella åkare brukar finnas med i de olika lagen, säger Rikard Grip.

Efter lördagens skiathlon kommer besked tas om vem som gör Stina Nilsson sällskap i damstafetten, och vilken duo som kör på herrsidan.

– Vi får se hur det utvecklar sig under dagen. Alla som tävlade i torsdags är i alla fall aktuella, säger Rikard Grip.

Sverige har historiskt sett varit framgångsrika när det gäller sprintstafett, och har goda chanser att ta en medalj även i Falun. På frågan om det blir medalj svarar Grip så här:

– Självklart. Vi är taktiskt slipade och vi har ett underlag som är duktiga på att åka teamsprint.

Annons