Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nisse tvåa när Clash of Nations startade

Nisse Kjellström blev tvåa när Clash of Nations i Falun startade under fredagskvällen. Han körde in efter omöjlige Emil Öhman när skoteråkarna körde head2head inför lördagens drabbning på Lugnet.

Det ser riktigt bra för länets åkare inför lördagens skotercrosstävlingar på Lugnet i Falun. Under fredagen kördes kval- och tidsträningar och alla förare från länet gick vidare.

Under fredagskvällen kördes det även head2head i pro open, den trimmade klassen, och där gjorde 19-årige Nisse Kjellström, Team Walles, det riktigt bra och visade att han trivdes på den svårkörda och tekniskt krävande banan.

– Det funkade klockrent och det känns riktigt bra inför morgondagen, sa Nisse efter finalen.

Head2head körs ett varv och är en utslagstävling där förarna kör parvis. Nisse Kjellström vann alla sina heat och det gjorde även favoriten Emil Öhman. Till final tog sig även Östersunds Marcus Ogemar Hellgren då han var snabbast i fältet förutom duon Öhman-Kjellström.

När finalstarten gick var Nisse Kjellström först ut men redan i första kurvan seglade Öhman förbi.

– Han är otroligt duktig på att hitta ett snabbt spår. Jag är nöjd med andraplatsen och att jag lyckades hålla "Oge" bakom mig, säger Nisse Kjellström.

– Men det ska bli roligt i morgon när tävlingarna drar i gång på allvar. Riktigt kul bana att köra på och skotern känns kanonbra.

Marcus Ogemar Hellgren fick som tredje förare i finalen starta strax bakom och hade svårt att hinna göra något då head2head körs i enbart ett varv.

John Stenberg, Lofsdalen, åkte även han riktigt bra under fredagskvällen och vill nog vara med på allvar under lördagen. John åkte ut mot just segraren Emil Öhman under ett av utslagsheaten.

Under lördagen får även förarna i pro stock, den otrimmade klassen, komma i gång på allvar. Där återfinns bland annat Team Walles Johan Eriksson, Balder Nääs och Sebastian Drotz, Härjedalens AK.