Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Het nöjeshelg i Härjedalen

Helgen i Härjedalen bjuder på några rykande heta artister, allra hetast är det nog på Härjedalskalaset i Hede. Men även Härdalsyran lockar med fina publikdragare och den som vill roa sig har mycket att välja på.

Annons

Frans i aktion på premiären av årets Allsång på Skansen i Stockholm.

Melodifestivalvinnaren och flickfavoriten Frans inleder Härjedalskalaset på Hede Folkpark på lördagskvällen. Säkert var det många som såg honom i teve när han hälsade på Kung Carl den XVI Gustav i samband med kronprinsessans Victorias födelsedagsfirande häromveckan.

Då spelade han Timbuktus "Alla vill till himlen men få vill ju dö", samt dängan från Melodifestivalen, "If I were sorry". Den låten lär besökarna få höra även i Hede på lördag. Kanske också nya singeln "Young like us".

I övrigt blir det en överraskning.

– Jag kan avslöja att det blir både väldigt gammalt och ganska nytt så det är en bra variation. Det kommer att vara låtar som publiken kanske aldrig har hört men ändå känner igen, sa Frans Jeppson Wall till TT i en intervju i våras inför sommarturnén.

Spelningen i Hede är den enda i länet.

Samma kväll spelar skivaktuella The Refreshments på Härdalsyran. Med 13 skivor bakom sig och otaliga spelninger är det ett gäng riktigt erfarna rockrävar som tar scenen i besittning. Därefter blir det Pistvakt och Pjäx pistols på scen, kvällens huvudnummer i Lillhärdal. Sven-E, Jan-E och Olle behöver ingen närmare presentation och säkert är det fler som kan sjunga med i "2,4,6,8 Bäverhojt" om den låter dyker upp. På härjedalska.

Thomas Norström, Lennart Jähkel och Jacob Nordenson, har satt texter till låtar de gillar och gör sina figurer, Sven-E, Jan-E och Olle,  till rockstjärnor som kommer till Lillhärdal på lördagskvällen.

Igenkänningfaktorn är också hög när gänget bakom "Småstadsliv" från Hälsingland gör sina shower. I Hede folkpark är det sommarpremiär för "Klart sämsta showen" (jo den heter så) på lördag med youtubesuccéerna Ingemar Andersson, Skånk-Tommy och andra profiler på scen.

Ingemar Andersson, en av karakatärerna i Småstadsliv som spelas av Christer Johansson.

– Vi avslutade vårturnén på Skalateatern i Stockholm och nu startar vi upp i Hede. Det passar som hand i handsken. Jag tror säkert att många av de här karaktärerna finns på riktigt i Härjedalen också, säger Christer Johansson, skådespelaren bakom flera av figurerna i Småstadsliv.

Det hela började med att några arbetskamrater spexade och filmade på fritiden. Nu visas deras filmklipp hundratusentals gånger på internet och showerna drar fulla hus. Lördagens show blir den första som gänget gör i Härjedalen och den blandar sketcher med musik av bandet Hälsingefyr från Hudiksvall.

– Det blir både musik och humor från hälsingeskogarna.

Vad är hemligheten bakom er populäritet?

– Jag tror att den här humorn ligger nära väldigt många. De här karaktärerna finns på riktigt och ofta är de ännu mer skruvade i verkligheten, säger Christer Johansson.

Lars-Kristerz bjuder upp till dans i Lillhärdal på fredag.

För den danssugne spelar älvdalingarna Lars-Kristerz i Lillhärdal på fredagen och i Hede underhåller The Lost Trailer boys på dansbanan under lördagskvällen. Mer dans blir det säkert också när Hoffmaestro avslutar Härjedalskalaset. Bandet är känt bland annat för att bjuda på ett riktigt bra drag när de spelar live.

Se mer av det här: https://www.youtube.com/watch?v=tPWh-iY7YO0

Kort sagt - het nöjeshelg i Härjedalen. Bara att välja och vraka.

Annons