Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjällgren och Amparo favoriter på genrepet

/

En avskalad ballad och ett spektakulärt jojknummer drog störst applåder i Östersund Arena under Melodifestivalens genrep på fredagskvällen.
Kristin Amparos och Jon Henrik Fjällgrens favoritskap håller av allt att döma i sig.
– Det var helt underbart. Man fick en liten ryskänsla när de ropade så högt, säger Fjällgren om publikens kärlek.

Annons

Mitt under Kristin Amparos känslosamma ballad "I see you" kom spontana jubelrop och applåder från den drygt 2|500 personer starka publiken på plats i Östersund Arena. Åskådarna vevade med sina mobiltelefoner i luften i takt med musiken, och när Amparos sista toner klingat ut blev jublet öronbedövande.

– Det kändes väldigt fint i hjärtat, säger sångerskan med ett brett leende när genrepet i den nybyggda arenan just avslutats.

– Jag njuter av att få sjunga låten, och med publik på plats känns det som att det börjar bli på riktigt. Det blir en helt annan grej när det är folk i arenan.

Tillsammans med den solklara förhandsfavoriten Jon Henrik Fjällgren var hon den vars nummer fick kvällens varmaste mottagande.

Amparo och Fjällgren är båda födda i Colombia och adopterades som barn från samma stad till Sverige och möts nu på Melodifestivalens scen i Östersund. Men deras scenshower har egentligen inte mycket gemensamt. Medan Amparo är helt ensam på scenen med effektfulla strålkastare som enda rekvisita så har Fjällgren med sig dansare, träd, änglar, konfetti och en jättelik trumma upp på scenen.

Genrepspubliken gav honom rungande applåder redan innan han tagit sin första ton av det jojkade bidraget "Jag är fri". Efteråt är han rörd av åskådarnas uppskattning.

– Nu har jag fått deras energi, nu har de gett mig kärlek genom att jubla sådär. Det gör att jag laddar upp ännu mer och får ännu mer kraft i det jag ska göra, säger han.

Therese Lindström/TT

Mer läsning

Annons