Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norsk seger i stadioncross i Hamra

/
 • Omöjliga norrmannen Elias Ishoel tog täten redan från start i finalen.
 • Elias Ishoel firar segern.
 • John Stenberg, Lofsdalen på tredje plats, Elias Ishoel, Norge, tog segern och Adam Renheim, med tre VM-guld i skotercross blev tvåa. John och Elias har under säsongen kört för Team Warnert i amerikanska Amsoil-serien, Adam har ett eget team med sina systrar.
 • Fantastiska vyer för skoterförarna i Hamra.
 • Finaltvåan Adam Renheim i ett av kvalheaten.
 • Start. Närmast kameran Johan Dahlgren från Tännäs.
 • Bra sprut i sockersnön.
 • Balder Näs som kör för Team Walles från Bruksvallarna.
 • Många höga och spektakulära hopp i stadioncross-banan i barnbacken strax ovanför ski-lodgen i Hamra.
 • Johan Eriksson tog sig inte till final men fick köra ett ärevarv efter att ha lånat ut sitt namn till tävlingen.
 • Rasmus Wernersson och Pontus Berggren, två av funktionärerna, båda från Söderhamn, njöt i vårsolen.

Flera av Sveriges och världens bästa skoterförare gjorde upp om totalt 100 000 kronor i prispengar i lördagens stadioncross i Hamra. Segern gick till unge Elias Ishoel från Norge.

Annons

Norrmannen tog starten och hade ledningen in i första kurvan. Han släppte inte sitt försprång utan höll undan hela heatet och tog hem segern i Johan Eriksson invitational, stadioncross tävlingen som kördes under skoteravslutningen i Hamra i lördags.

– Jag är förnöjd, körningen kändes fin, säger en glad Elias Ishoel efter prisutdelningen där han blev 50 000 kronor rikare. Under säsongen har han kört i samma team som John Stenberg från Lofsdalen i den amerikanska Amsoil-serien i Pro Lite klassen, där han slutade trea. Han har också flera titlar både från svenska och norska mästerskapen.

John Stenberg, som kör i Pro Open klassen i USA, slutade trea i lördagens tävling. Han låg länge tvåa men blev omkörd av tredubbla världsmästaren i skotercross, Adam Renheim, som också kört Pro Open i samma serie i USA under vintern.

– Jag hade såklart velat var högre upp. Jag gjorde ett litet misstag i vallen och fastnade lite grann. Jag vet ju att Adam är snabb så det small till så var han om. Lite surt men jag är nöjd, säger John Stenberg.

I USA slutade han åtta totalt. Adam Renheim blev fyra.

– Jag har haft lite strul med maskinen under säsongen, med tanke på det är jag hyfsat nöjd ändå med placeringen. Skönt att det höll här en hel final och att jag kom i mål på pallen. Ett bra avslut, säger John Stenberg.

Stadioncross banan var lagd i barnbacken strax ovanför Skilodgen i Hamra, i en avlång cirkel upp och nerför backen med framförallt ett jättehopp som säkert fick en del av åskådarna att hisna. Det såg nästan ut som att förarna var på väg långt ner i dalen när de flög utför backen.

Men John Stenberg hade gärna sett en lite svårare bana.

– De kunde ha gjort den lite mer utslagsgivande. Den var lite för enkel och det är svårt att köra fortare än någon annan. Men för publiken var det säkert jättebra, säger lofsdalingen som vill tillbaka till USA nästa säsong, men än är det inte klart hur det blir.

En jättepublik, flera hundra åskådare, samlades för att se stadioncrossen som arrangerades av Team Walles MK från Bruksvallarna i samarbete med Tänndalen. Hela helgen är ett Mecka för skoterälskare, som förutom tävlingen har chans att se de senaste modellerna, umgås och förstås köra skoter.

Johan Eriksson, SM-mästaren i skotercross och veteran i sammanhanget, som lånat ut sitt namn till tävlingen, lyckades inte kvalificera sig till lördagens final. Men var nöjd ändå.

– Ja vad säger man? Vilken dag! Hur mycket folk som helst, fantastiskt väder, bra tävling, inga skador, hur bra som helst!

Men du kom inte till final?

– Det var skönt. Då fick ja se den istället, säger han.

Annons