Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny inbrottsvåg i Härjedalen och Jämtland

Polisen försöker hitta spår att gå efter sedan tjuvar slagit till igen i länet. Åtta inbrott har hittills anmälts under helgen. Inbrotten kan ha ett samband med varandra.

Annons

Fyra inbrott i Östersund, ett i Stugun, ett i Svenstavik, ett i Ytterhogdal och ett i Vemdalen har rapporterats in under helgen. Inbrotten kan ha ett samband med varandra.

– Vi kan inte säkert koppla ihop något men de kan ha ett samband då flera har ett liknande tillvägagångssätt, säger Stefan Fredriksson, vakthavande befäl vid Jämtlandspolisen.

Det som kopplar ihop inbrotten är att det på flera ställen varit fokus på att stjäla kontanter och smycken.

– De har rivit ut allt och dyra datorer, tv-apparater och sådant har lämnats kvar, säger Stefan Fredriksson.

Han uppmanar nu allmänheten att vara observant på omgivningen.

– Försök håll koll på allt sådant som sticker ut, människor, bilar. Var inte rädd för att gå fram och fråga folk vad de gör där om det är någon man inte känner igen, eller fota. Ring oss och berätta och prata med varandra.

Ingen misstänkt finns ännu för något av helgens inbrott. Det går inte heller att säga om det finns ett samband med den inbrottsvåg som skedde i länet i början av året.

– Det är tydligt att det är ett liknande tillvägagångssätt som då men vi har ingen skäligen misstänkt. Vi får se också vad brottsplatsundersökningarna visar när teknikerna är färdiga.

I Östersund är det bland annat i området Erikslund som inbrotten har skett.

Annons