Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nygammal vd tar över Härjegårdar

/

Stig Holm, som tidigare varit vd för kommunala bostadsbolaget Härjegårdar, går in som tillförordnad VD från och med måndag den fjärde maj.

Annons

– Jag fick frågan från kommunalrådet (Gunilla Zetterström Bäcke) och nuvarande styrelseordförande Nisse Norderud. Och sa att det kunde jag väl tänka mig. Under vissa förutsättningar. Jag har sagt att jag jobbar ett år, säger Stig Holm.

Senaste det begav sig som vd för bostadsbolaget var 2001 till 2006. Därefter har Stig Holm jobbat som fastighetschef och koncernchef för Reaxcer, varit vd för HMAB och drivit egen konsultfirma. Men nu är han tillbaka på Härjegårdar.

– Det är ju många projekt som redan inletts av min företrädare, Hans Svensson, så jag behöver ju inte uppfinna hjulet på nytt.

Bland annat pågår en process att slå ihop Härjegårdar med kommunens fastighetsförvaltning och det finns en stark politisk vilja att bostadsbolaget ska bygga nya lägenheter. Framför allt i Sveg där Härjegårdar har hundra personer som köar för boende.

– Det är ju viktigt att det finns någon på plats på vd. Sedan blir det en ny styrelse i slutet av maj som i lugn och ro får inleda rekryteringen av ny vd, säger Stig Holm.

Annons