Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt bra lopp när Ingemarsdotter försökte matcha Kalla

/
  • Ida Ingemarsdotter har visat fin fart i inledningen av säsongen. Kunde inte matcha Charlotte Kalla under lördagens fristil heller, men följde upp fredagens andraplats med en fin tredjeplats.
  • Ida Ingemarsdotter har visat fin fart i inledningen av säsongen. Kunde inte matcha Charlotte Kalla under lördagens fristil heller, men följde upp fredagens andraplats med en fin tredjeplats.
  • Lina Korsgren, som bor i Åre och tävlar för nya Åre längdskidklubb, gjorde en överraskande bra insats som tia på 10 kilometer fristil vid säsongspremiären i Bruksvallarna.

Ida Ingemarsdotter spände bågen för att utmana Charlotte Kalla i lördagens fristilspremiär i Bruksvallarna.
– Jag försökte öppna hårt. Det är det som krävs om man ska ha en chans ute på världscupen, säger Åsarnaåkaren.

Annons

Bruksvallarna bjöd på strålande vinterväder med sol och strax under 10 grader kallt. Första riktiga kallsnön för åkarna.

– Lite ovan med den här kärva snön: Jag fick lite ont i benhinnorna på andra varvet, är lite ovan att skejta fort, så jag tyckte jag tappade lite teknik då. Men försökte hålla ihop och det gick helt okej, säger Ida Ingemarsdotter.

Tillsammans med Stina Nilsson, Mora, matchade Ida Ingemarsdotter suveräna Charlotte Kallas tider i inledningen. Men de fick ge sig efter några kilometer då Kalla började dra i från.

– Nu känner jag att det inte håller. Men man måste ju börja någonstans, säger Ida Ingemarsdotter om sin offensiva taktik.

I fredagens klassiska lopp räckte det till andra plats. På fristilen blev hon trea, sedan säsongsdebuterande Stina Nilsson klämt sig in före, dryga minuten bakom Kalla.

– Man önskar alltid att avståndet fram ska vara lite mindre. Men det känns ändå okej, det är första tävlingshelgen och jag har hållit i träningen ända in mot säsongen efter skadan i somras. Så det känns som om man får lite mer race och släpper upp lite på träningen så kan det blir bra, säger Ida Ingemarsdotter.

Riktigt hög fart blir det på söndagen då det väntar fristilssprint i Bruksvallarna.

J/H fick in ytterligare två åkare på topp tio i lördagens damlopp, Emma Wikén, Åsarna, nia, drygt två minuter bakom Kalla, och långloppssatsande förra dalaåkaren Lina Korsgren, som numera bor i Åre och tävlar för nya Åre längdskidklubb, placeringen bakom som tia, 2.15 från segraren.

Läs mer:

Toppendag för Ulricehamn när Viktor Thorn fixade dubbeln

Efter imponerade premiär ser Silver-Stina fram emot att träffa tomten i Kuusamo

Kalla krossade allt och alla – igen: "Hon är helt fantastisk"

Niklas Dyrhaug: "Svanebo räddade segern åt mig"

Både smärta och glädje för lycklig juniorsegrarinna

Långloppssatsande Södergren öppnar för start även i SM

Skadan och gipset gjorde världsstjärnan till en bättre åkare

Annons