Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt inbrott på Ica Hede

/

Tidigt på tisdagsmorgonen drabbades Ica Supermarket i Hede av ännu ett inbrott. Tobaksvaror för cirka 100 000 kronor stals.
– Klart man blir less. Både på inbrotten och att polisen inte verkar prioritera när det händer sådana här saker ute i byarna, säger handlaren Peter Eriksson.

Annons

Det var klockan 04,32 larmet drog i gång. Dryga tre minuter senare var Peter på plats vid butiken och då var tjuvarna väck. Det var även cigaretter och snus till ett värde av runt 100 000 kronor.

– Både bil och tjuvarna finns på film. De åkte i en blå bil, troligen en Audi, som de backade mot ett av fönstren. Två personer klev ur och med en stor sten krossades ett av fönstren. Snabbt tog de sig in och länsade det som fanns vid kassadiskarna, berättar Peter Eriksson.

När han kontaktade polisen blev svaret att han fick vänta till konstaplarna i Härjedalen hade vaknat. De kunde åka från Sveg någon gång efter morgonmötet som startar halvnio och eventuellt skulle en tekniker från Östersund kunna vara på plats senare på dagen

– Det troliga är väl att jag inte skulle kunna öppna butiken förrän mitt på dagen i bästa fall. Det håller inte. Nu struntar jag i polisen och städar upp och öppnar. Jag kan inte vänta till fram på eftermiddagen på att polisen blir klar, säger Peter Eriksson.