Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En död efter skoterolycka i Storlien

Under lördagen inträffade en skoterolycka i Storlien. En av de två inblandade, en kvinna i 70-årsåldern fördes till räddningstjänstens lokaler. Hon dödförklarades senare på platsen av en läkare.

Annons

Kvinnan i 70-årsåldern fördes till räddningstjänstens lokaler i Storlien där hon senare dödförklarades av läkare.

Olyckan i Storlien inträffade nära långtidsparkeringen i byn. Två personer var inblandade. En man och en kvinna, båda i 70-årsåldern och norska medborgare.

– Skotern ska ha backat in i ett träd, säger Johan Schlinger som är kommunikatör hos polisen.

Det var vid 13.20 tiden som larmet inkom. Fjällräddare och ambulans skickades till platsen och väl där satte de igång med livsuppehållande åtgärder i form av hjärt- och lungräddning på kvinnan, som drabbats av hjärtstopp.

En ambulanshelikopter från Trondheim ryckte ut och väntades landa på platsen vid 14-tiden. Den tvingades dock vända på grund av dåligt väder, varpå en annan helikopter lyfte från Östersund. Räddningspersonalen på plats använde skotrar för att göra i ordning en plats där den skulle kunna landa. Kvinnans liv gick inte att rädda. Hon dödförklarades av en läkare i räddningstjänstens lokaler. Initialt gick polisen inte ut med dessa uppgifter eftersom de anhöriga måste underrättas först.

Enligt polisen fördes mannen ambulanshelikopter till Östersunds sjukhus med allvarliga skador.

Polisen skriver på sin hemsida att man har inlett en förundersökning gällande vårdslöshet i trafik, vållande till annans död och vållande till kroppsskada.

Annons