Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En singelolycka har inträffat – men man vet inte var

Den person som ringt in tror att det är i närheten av Ytterhogdal på riksväg 315.

Annons

Ambulans har skickats ut från Ånge och Sveg som kör mot varandra för att försöka hitta olyckan. Enligt larmet ska det vara en personbil som råkat ut för en singelolycka.

– Vi får in ett samtal 20 över fem. Inringaren pratar knaglig engelska och det bryts nästan på direkten och när SOS alarm försöker ringa upp går inte numret att nå, säger räddningstjänstens inre befäl Teresia Gustafsson.

LÄS OCKSÅ: När livet tar slut finns Nils-Arne där: "Det här är det svåraste jobb jag har haft"

Hon berättar att SOS Alarm sedan får ett nytt samtal från samma inringare. Personen berättar att de kört från Bräcke mot Leksand.

Ambulans från Ånge och Sveg samt räddningstjänst från Ytterhogdal skickas ut för att hitta bilen.

– Vi lyssnar på bandet från inspelningen igen och kommer fram till att inringaren försöker bokstavera Karlstrand som är ett litet samhälle, säger Teresia Gustafsson.

När SOS alarm ringer igen har en förbipasserande som pratar svenska stannat vid olyckan. Hen berättar att olyckan inträffat på skogsbilsväg 314 och en liten ort som heter Flor.

– Räddningstjänst ambulans framme 07.16 nästan 2 timmar efter larmet, säger Teresia Gustafsson.

Räddningstjänst har varit på platsen och en bärgare är på väg för att ta hand om bilen. Enligt polisen ska flera personer ha färdats i bilen men ingen ska ha skadats

LÄS OCKSÅ: Vår plätt på jorden – så blev det pannkaka av Stornorrland

Arikivbild

Annons