Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Församlingshemmen i Sveg och Lillhärdal hålls öppna efter dödsolyckan

Två personer körde i diket vid en singelolycka strax utanför Lillhärdal under natten mot fredag. En av männen har avlidit och den andra vårdas på sjukhus för allvarliga skador.

Annons

Församlingshemmen i Sveg och Lillhärdal håller öppet stöd och kriscenter på fredagen efter att en man avlidit och en skadats allvarligt i en bilolycka under natten till fredag.

Olycksplatsen.

Olyckan inträffade strax öster om Lillhärdal på väg 573 vid 03-tiden under natten mot fredag. En person satt fastklämd, medan den andra påträffades utanför bilen. Räddningstjänst och två ambulanser var vid 03:30-tiden framme på platsen och även en helikopter har kallades ut.

Räddningstjänsten arbetade fortfarande vid 04.15-tiden med att försöka få ut den person som sitter kvar i bilen. Detta genom att ta bort karossdelar från bilen.

Vid 04.20 så lyfte helikoptern med en patient som flögs till Östersunds sjukhus. Fortfarande vid 05.15-tiden arbetade räddningsmanskapet med att försöka få ut personen ur bilen. Hans liv gick dock inte att rädda.

Bilen står på hjulen i diket och vägen har stängts av helt och hållet i samband med räddningsarbetet. Tidigt under morgonen släpptes trafiken på. Men dock i begränsad omfattning uppger Trafikverket. Det kan också förekomma kortare stopp innan bilen bärgats från platsen.

Uppdatering:

Den andre mannen som vårdas på Östersunds sjukhus ska ha allvarliga men inte livshotande skador, uppger P4 Jämtland.

Knäckt björk och tall vid olycksplatsen.

Uppdatering klockan 21.15:

Sjukhuset i Östersund har inga nya uppgifter att lämna ut till media angående läget med den skadade mannen.

Ute vid olycksplatsen har folk lämnat blommor och tänt ljus under hela dagen.

Många har hedrat mannen som gick bort genom att tända ljus och lämna blommor.

Annons