Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveg kan två fasta läkare

Annons

En översyn av tillgängligheten till hälso- och sjukvård i Härjedalen genomförs nu. Regionens medarbetare, allmänheten, fackliga representanter och förtroendevalda kommer att bjudas in för information och dialog.

Glädjande är också att, av allt att döma, så kommer två läkare att börja arbeta fast på Svegs hälsocentral under det kommande året.

Debatt: Även härjedalingar har rätt till vård på lika villkor

Vi vill utveckla och satsa på hälso- och sjukvården i Sveg och i Härjedalen. En del i framtida satsningar kan vara de virtuella hälsorummen där man som medborgare själv kan ta vissa prover.

Glesbygdsmedicin i Härjedalen är också en del av satsningen eftersom distansoberoende teknik kommer att vara en del av vår framtid.

Utan besvärliga, ekonomiskt dyrbara och tidskrävande resor kan man nå specialistläkare närmare hemmet. Vi vill använda de resurser som finns i hela hälso- och sjukvården så att de ger mest nytta för Härjedalen.

Region Jämtland Härjedalen – en region att längta till och växa i. Det är den regionen vi alla vill ha. Vi är en stor region och det har sina utmaningar och många möjligheter. Sjukvården är en viktig del som vi ska utveckla för att vara ännu närmare våra medborgare.

Den låga läkarbemanningen som Margareta Mahmoud Persson nämner i sin artikel var vid endast ett enda tillfälle. Under en vardagsnatt vecka 44 fanns det inte någon läkare på plats i Sveg. Däremot fanns läkare tillgänglig i Funäsdalen.

För allmänheten har det oförändrat gällt att den som behövt komma i kontakt med sjukvården ringer 1177 Vårdguiden eller 112 vid akuta ärenden.

Christer Siwertsson (M)

Anders Frimert (S)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons