Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våga se möjligheter!

Annons

När det gäller förslaget att lägga ner högstadiet i Ytterhogdal har varken Framtid Hogdal eller berörda föräldrar haft möjlighet att vara med och styra vad som ska utredas. Inte heller har man haft möjlighet att vara med att påverka utredningarna.

Inga av de synpunkter som framkom på informationsmötet med berörda föräldrar har beaktats eller utretts. De från styrelsen i Framtid Hogdal som deltog på mötet kände att många av förslagen från föräldrar ströks direkt under mötet utan att vare sig Carina Nilsson eller Helena Larsson satte sig in i förslagen.

Efter mötet har även Framtid Hogdal erbjudit sig att hjälpa till med rekrytering av behöriga lärare eftersom det är det enda skäl som angavs på föräldramötet. Inte kvalitétsbrist på övrig undervisning, lokaler, personal eller liknande. Inte några ekonomiska aspekter. Endast att behöriga lärare saknas. Det är såklart en oerhört central del men att nu ändå blanda in sparkrav i beslutsunderlagen stämmer inte med vad som tidigare angavs som skäl till att utredningarna gjorts.

Det Framtid Hogdal önskar är att de som fattar besluten ser helheten och även ser alla möjligheter och alternativ som Framtid Hogdal visar i skrivelsen som skickades i förra veckan till nämnden för Bildning, Fritid och Kultur. Att beslutsfattarna ser i utredningen som gjorts att rektorerna i Hede och Funäsdalen är positiva till fjärrundervisning. Att beslutsfattarna ser att del av vecka med undervisning i Sveg är ett alternativ som inte går att diskvalificera p g a schematekniska skäl.

Att beslutsfattarna även ser att man inte följt upp de förslag som elever och föräldrar tog upp i möten 23/2. Att beslutsfattarna ser att det inte finns någon konsekvensanalys gjord kring vad som händer med barnens livskvalité när de måste pendla fem dagar i veckan med långa skoldagar som följd. Orkar de göra läxorna och finns det någon som helst ork kvar till sport och andra fritidsaktiviteter? Barnen kommer att åka vid kl 7:00 hemifrån och komma hem vid kl 16:30 alla dagar.

Vi vill barnens bästa och såklart ge dem den allra bästa utbildningen. Vi tycker om Sveg och våra barn tränar bl a fotboll och längdskidor i Sveg och har redan kompisar där. Många av oss vuxna jobbar i Sveg och är tacksamma för den möjligheten. Det handlar alltså inte om motvilja till Sveg.

Vi vill att det görs en rättvis bedömning av alla möjligheter och alternativ som finns.

Framtid Hogdal , Ytterhogdal 2015-03-25

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons