Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

C kritiserar stängning av bankkontor i Funäsdalen

Centerpartiet i Härjedalen skriver ett öppet brev till ledningen för Swedbank i Härjedalen/Jämtland med anledningen av beslutet att stänga bankens kontor i Funäsdalen.
"Helt fel signaler till företag, boende och besökare", tycker partiets företrädare.

Annons

Centerpartiet i Härjedalen har via media tagit del av att Swedbanks kontor i Funäsdalen kommer att läggas ner. Som skäl anges att antalet besökare vid kontoret inte är av den graden att det motiverar ett lokalt kontor i Funäsdalen.

Destination Funäsfjällen är ett av Härjedalens mest expansiva områden. Besöksnäringen växer så det knakar. Nyföretagandet ökar och framtidstron är stor i området.

Vi är naturligtvis medvetna om att allt fler uträttar sina bankärenden via nätet och den självservice som erbjuds via bankernas IT-system. Kontanthanteringen minskar också allteftersom.

Men trots detta anser vi att Swedbanks aviserande om nedläggning ger helt fel signaler till företag, boende och besökare. Vi menar att det behövs ett nytt kreativt tänkande i Swedbank (och kanske även andra banker) där man utvecklar sin lokala närvaro på landsbygden och då främst i expansiva orter med investeringsvilja och framtidstro.

Även om man kan utföra många saker på distans idag kan inget ersätta den personliga kontakten och närvaron. Swedbank verkar agera utifrån en given förutbestämd mall utan att söka nya kreativa lösningar där personlig närvaro är högt prioriterad. Vi är övertygade om att Swedbank kommer att göra bättre och fler affärer med ökad lönsamhet om man försöker hitta nya modeller där man på ett personaleffektivt sätt kan ha en lokal närvaro.

Med dagens IT teknik borde det vara möjligt att hitta kreativa och moderna lösningar på att utveckla arbetstillfällen och service ute i hela landet. Istället för att centralisera och koncentrera administration till storstäder så borde det motsatta kunna vara en offensiv glesbygdslösning.

Vi ber därför Swedbank att avvakta sitt beslut om stängning av kontoret i Funäsdalen tills man hittat en annan modell av lokal närvaro som fungerar för både Swedbank och företagare och övriga i Västra Härjedalen.

Vi hoppas att Swedbanks ledning kan vara framsynt och tänka utanför boxen genom att hitta innovativa glesbygdslösningar som ökar servicen i Funäsdalen samtidigt som arbetstillfällen kan utvecklas.

Centerpartiets styrelse Härjedalen.

Anders Häggkvist, Elin Lemon, Annika Myhr, Örjan Eriksson, Gunnar Hedin, Mats Ericsson, Anna Ekroth, Stig Holm.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons