Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förskollärare behövs!

Annons

Hejsan.

Jag är en av de nu mera få förskollärare som är verksamma inom förskolan i Härjedalens kommun.

Jag är en av de få verksamma förskollärare som arbetar heltid, gör 20 timmars administrativt planeringsarbete av verksamheten samt ca 1-2 kvällsmöten i månaden plus en och annan kvällsaktivitet. Och vet ni? Jag gör detta för en lön som är likvärd med en anställd inom exempelvis kök, städ med mera. Ni på Härjedalens kommun är förvånad varför det är så svårt att rekrytera utbildade hit. Jag ställer då en motfråga: Varför skulle en utbildad förskollärare som gått minst tre och ett halvt år av högskoleutbildning flytta just till Härjedalen av alla Sveriges kommuner? Jag vet att ni gång på gång i era annonser försökt locka folk med meningar som: Härjedalens kommun erbjuder närhet till fjäll och natur. Men vad spelar det för roll att vi bor i en fantastisk natur när lönen är som den är?

Pengar styr det mesta, det är ingen hemlighet. Och vad är då er lösning på detta problem? Tilldela omsorg och bildning ytterligare en omgång av hela 2 % av er budget nästa år? De ynka hundralapparna gjorde då ingen märkbar skillnad i min plånbok.

Jag kände att jag inte kunde hålla tyst om detta längre utan ville synliggöra ett problem som kommunen faktiskt har. Förskollärare behövs (likaväl som barnskötarna och vikarierna) men för det behövs också lön för mödan. Bokstavligt talat.

Tack för visat intresse!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons