Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alexandersson totaldominerade O-ringen – sprang hem jättesumma

Fem etappsegrar av fem möjliga. Tove Alexandersson blev O-ringens stora dominant. Tvåa i herrklassen blev Bollnäs-sonen Jerker Lysell. – Det har varit en väldigt bra vecka, säger Tove Alexandersson till Sveriges Radio.

Annons

Tove Alexandersson sprang hem 96 000 kronor totalt under veckan.

Tove Alexandersson på damsidan och Thierry Gueorgiou på herrsidan.

Två stjärnor som dominerat i O-ringen.

Tove Alexandersson, som toppade totallistan med en ledning med 12.22 minuter (!) inför den sista etappen, fortsatte utklassa det övriga fältet under fredagen. Den totala segermarginalen blev 15.49 före tvåan Anne Margrethe Hausken Nordberg.

Alexandersson, som tävlar för Stora Tuna OK i Borlänge, har tack vare sina fem etappsegrar sprungit hem 96 000 kronor i prispengar.

– Det har varit en väldigt bra vecka, säger Tove Alexandersson och skrattar.

SR: Inga problem i dag?

– Nej, jag har tagit det lugnt och säkert hela vägen. Det var ganska orienteringstekniskt bitvis och jag har tagit det lugnt och varit noggrann för att plocka kontrollerna på ett bra sätt.

Jerker Lysell stod för en stark vecka.

På herrsidan stod Jerker Lysell för en imponerande insats. Efter ryggproblem under etapp fyra kom Lysell, som tävlar för Rehns BK, tillbaka starkt under fredagen och kunde avsluta med en andraplats. Något som innebar att han slutade tvåa även i sammanställningen, efter fransmannen och storstjärnan Thierry Gueorgiou.

– Det är så skönt, sade Thierry Gueorgiou efter målgången enligt TT.

Tove Alexandersson sprang hem 96 000 kronor totalt under veckan.

Annons