Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har planerat i över tre år – nu är det dags för O-ringen: "Det pirrar"

/
  • Maria Krafft Helgensson har jobbat med O-ringen Borås 2015 i tre och ett halvt år.
  • Maria Krafft Helgensson, generalsekreterare.

I tre och ett halvt år har Maria Krafft Helgesson planerat O-ringen i Borås. Nu är det – äntligen – dags för världens största orienteringsäventyr att dra i gång.
– Jag känner att det pirrar i magen för nu är det på riktigt. Jag har väntat och längtat efter den här dagen, säger Krafft Helgesson, generalsekreterare för O-ringen Borås 2015.

Annons

I början av 2012 inleddes resan som nu är inne på slutspurten. Det var då Maria Krafft Helgesson fick ansvaret för O-ringen Borås 2015 och omedelbart började hon skissa upp sina tankar för arrangemanget. En ledningsgrupp tillsattes och sedan inleddes planeringen och det praktiska arbetet för tävlingen och allt runt omkring.

– Min uppgift är att tänka på helheten. Det måste stämma med logistiken, bussar, bilar, cyklar, gående och att få ihop allt med arenorna. Sedan måste man tänka på terrängen och boendet. Det är tre delar som är otroligt viktiga.

Hur känns det att det drar i gång nu?

– Det känns jättekonstigt. Vi har väntat och längtat efter detta och nu är vi äntligen här, men det går ju så fort. I onsdags öppnade vi O-ringenstaden och nu är det redan invigning, utbrister Maria Krafft Helgesson.

Att O-ringen är en fest råder det inga tvivel om. Runt 25 000 beräknas vara på plats under veckan – varav ungefär 17 000 tävlande. Hälften av dem kommer att bo i O-ringenstaden och för Maria Krafft Helgensson har en hel del planering lagts åt att organisera allt där. Men det är inte allt. O-ringens funktionärer, sammanlagt 1500 stycken, har fått dela med sig av sina smultronställen för att maximera upplevelsen i Borås.

– Vi har försökt få mycket fokus på upplevelser. Vi har goda partners som vi har samarbetet med över sevärdheter runt om i Borås. Vi har försökt ordnat det lilla extra så funktionärerna har fått tipsa om sina smultronställen. Det är jätteroligt och nu har vi 800 smultronställen.

Annons