Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inför de avslutande etapperna: "Undervegetationen suger musten ur vem som helst"

Med O-ringens tredje etapp i historieböckerna så har tävlingarna lämnat Högfjällsområdet. Nu har man gått in i tävlingens andra andning, bytt position och istället raskt flyttat vidare till Lindvallen.

Annons

Orienteringstävlingarna i Sälen rullar sakteliga vidare efter onsdagens vilodag – då endast MTB-orienterarna cyklade vidare ut i spåren. Tre av totalt fem etapper är således avverkade och man har nu även bytt skådeplats till O-ringentorget beläget vid Lindvallen, Experium.

Med miljöbytet blir också banuppläget annorlunda och löparna kommer nu tvingas växla upp en växel om vi får tro en av tävlingens banläggare, Mats Jönsson.

Två olika typer av terräng väntar inför fjärde och femte etappen

Jönsson som varit banläggare för Högfjällsområdets sista etapp från i tisdags, lovar nu betydligt fjälligare och myrigare utmaningar inför de avslutande etappdelarna under torsdag och fredag. Den mest markanta skillnaden blir att löparna nu slussar upp till starten via lift och kommer stöta på kraftiga backpartier under etapp fyra.

– Det kommer blir en ordentligt nedsläpning i slalombackarna vid Lindvallen. För de äldre löparna har vi dock gjort ett utbrutet mål i skogen till etapp 4, berättar han vidare.

Etapp 4 är banlagd av Johan Hallgren, från Bjursås OK, och banläggarkollegan Mats Jönsson kan avslöja att den, liksom den femte etappen, snittslad av Västerbergslagens Hans Andersson, kommer vara något i hästväg.

– Etapp fem kommer vara nere i skogsområdena. Den blir den klart tuffaste delen av alla fem med fjällskog och myrar. Undervegetationen där suger verkligen musten ur vem som helst, avslutar han.

Annons