Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

O-ringen förväntas slå världsrekord i Sälen

Årets O-ringen i Sälens fjäll ser ut att gå mot världsrekord i antal deltagare. Tävlingsledningen och arrangörerna är hoppfulla om att kunna slå den över 30 år gamla rekordet från Falun.

Annons

O-ringen förväntas slå världsrekord i antal deltagare.

Drygt 17 600 personer har anmält sig till årets O-ringen i Sälen. En siffra som överstiger förra årets med stor marginal inför tävlingarna i Boräs, då det totala deltagarantalet där blev 18 058.

– Det är antal tusen flera anmälda till årets O-ringen än vad det var vid samma tid inför Borås förra året, säger O-ringens presschef Hanne Stenback.

Intresset för årets O-ringen har varit stort, redan i april hade 15 275 personer anmält sig till tävlingarna.

– Vi ser, hör och känner att det är ett fantastiskt intresse för att komma till Dalarna och springa orientering i fjällen, sade då en nöjd Jimmy Birklin som är generalsekreterare för tävlingen i Sälen.

Läs mer: Annichen Kringstad budbärare för O-Ringen

Enligt Hanne Stenback är det vanligt att deltagarantalet skiljer sig från år till år. Staden som innehar rekordet för antal deltagare är Falun, år 1985, då 25 021 personer gjorde upp i och runtom staden.

– I skåne var det många deltagare, i Borås var det mindre och i år hoppas vi på över 25 000.

Över 25 000, det skulle innebära deltagarrekord?

– Ja, det skulle det. Vi siktar och hoppas på att det ska komma flera direktanmälningar kommande dagar.

Direktanmälningar är den anmälan som görs på plats, innan deltagaren startar loppet. Den nuvarande siffran 17 600 väntas alltså stiga efter att även de som inte gjort en föranmälan har registrerat sig.

– Vi ligger rätt bra till jämfört med andra år, vi siktar på över 25 000 deltagare, det är målet. Det är det organisationen gått ut med och det är det vi hoppas på.

Om världsrekordet slås i Sälen eller inte, kan först avgöras den 29:e juli då den officiella siffran för antalet deltagare släpps.

Ladda hem nya versionen av DT:s Iphone-app här

Ladda hem nya versionen av DT:s Android-app här

Ladda hem nya versionen av Dalademokratens iPhone-app här

Ladda hem nya versionenav Dalademokratens Android-app här

För fler sportnyheter följ oss på Facebook.

Annons