Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succédag för svenskarna i O-ringen – krossade allt motstånd: "Känner mig trygg"

Snacka om Sverigedominans. Under etapp två av O-ringen fick två blågula orienterare kliva högst upp på pallen. Tove Alexandersson krossade allt motstånd i damklassen och Jerker Lysell knep förstaplatsen i herrklassen framför Magne Dähli och favoriten Thierry Gueorgiou.

Annons

Tove Alexandersson leder O-ringen efter två etapper.

Tove Alexandersson fortsätter att dominera under O-ringen. Efter söndagens etappseger följde storstjärnan upp med en imponerande uppvisning under dag två.

Alexandersson krossade allt motstånd och var sex minuter före tvåan Anne Margrethe Hausken Nordberg. Något som innebär att Tove Alexanderssons totala försprång ökar till 9.49 inför etapp tre.

– Jag gillar verkligen det här. Det var klurigt i början men snabblöpt på slutet. Men det gäller att hitta kontrollerna i fortsättningen också, säger Alexandersson som för Radiosporten berättade att hon känner sig trygg i sin orientering.

– Jag är väldigt nöjd. Jag har egentligen inte gjort någon miss. Jag var noggrann hela vägen. Nu är det bara att fortsätta så här. Jag känner mig trygg.

Jerker Lysell ångar på under etapp två.

SE MER: TV: De masserar hundratals varje dag – "De säger att det är det bästa som hänt"

Hittils har tävlingarna i dalafjällen varit, minst sagt, fartfyllda. Topplöparna snittar strax över fem minuter per kilometer i den kuperade fjällterrängen.

Och en som trivdes under måndagens etapp var Jerker Lysell. Bollnäs-sonen, som kom tvåa under söndagen, vann herrklassen före Magne Dähli och storfavoriten Thierry Gueorgiou. Lysell var en minut före Dähli och ligger nu bara tre sekunder efter Gueorgiou i sammandraget.

– Jag kände mig starkare och att det bara var att köra järnet. Jag får en vilodag nu. Det är tuffa banor men det är så det ska vara, säger Lysell till Radiosporten.

LÄS MER: Favoriterna höll när etapp ett avgjordes av O-ringen

Annons